Blog

СВЕЧАНО СУ ЗАТВОРЕНЕ „15. ПОЗОРИШНЕ СВЕЧАНОСТИ“

15. Позоришне свечаности,  завршене су у суботу 19. новембра 2022. године церемонијом достојном највећих фестивалских светковина, окупивши том приликом великане српске позоришне уметности и неке од најбољих представа домаће продукције.
Велика позоришна сала Центра за културу и образовање Раковица од 14. до 19. новембра била је премала за све који су желели да погледају награђиване представе и своје омиљене глумце.
Стручни жири 15. Позоришних свечаности, који је радио у саставу: Иван Вуковић, члан, Жељко Хубач, члан, Вјера Мујовић, председница Жирија, на седници одржаној 18. новембра 2022. године, једногласно је донео следеће одлуке:
1. Да се Награда за најбољег глумца/глумицу 15. Позоришних свечаности додели ИВАНИ В. ЈОВАНОВИЋ за улогу Бланш Дубоа, у представи „Трамвај звани жеља“, која је рађена по тексту Тенеси Вилијамса, у режији Југа Ђорђевића, а у продукцији Народног позоришта из Сомбора.
2. Да се Награда за најбољу представу 15. Позоришних свечаности додели представи ТРАМВАЈ ЗВАНИ ЖЕЉА која је рађена по тексту Тенеси Вилијамса, у режији Југа Ђорђевића, а у продукцији Народног позоришта из Сомбора.
Жири новинара у саставу Борка Голубовић Требјешанин, Политика, Сузана Судар, портал Нова.рс, и Оливера Милошевић, РТС, након одгледаних представа на 15. Позоришним свечаностима Центра за културу и образовање Раковица донео је једногласну одлуку да Специјалну награду додели глумцу Младену Андрејевићу за улогу Чезареа Анунцијата у представи ’’Ситнице које живот значе’’ Лоренца Маронеа, у режији Андреја Носова, насталој у копродукцији Народног позоришта из Београда, Културног центра Тиват и Бео Арт продукције.
Жири публике у саставу Марко Радојичић, инжењер телекомуникација, Јасмина Сенић, професорка српског језика и књижевности, и Мирјана Павков, лекарка, специјалиста опште медицине, након одгледаних представа на 15. Позоришним свечаностима Центра за културу и образовање Раковица донео је једногласну одлуку да се награда за најбољу представу додели представи ’’Ситнице које живот значе’’ Лоренца Маронеа, у режији Андреја Носова, насталој у копродукцији Народног позоришта из Београда, Културног центра Тиват и Бео Арт продукције.
Центар за културу и образовање Раковица захваљује се свим учесницима 15. Позоришних свечаности и честита Народном позоришту из Београда, у копродукцији са Културним центром Тиват и Бео Арт продукциом и Народном позоришту Сомбор на освојеним наградама, као и глумцима Ивани В. Јовановић и Младену Андрејевићу.
previousnext