Blog

15. ПОЗОРИШНЕ СВЕЧАНОСТИ – ПРЕДСТАВА „ГДЕ СМО ОНО СТАЛИ“

У петак, 18. новембра је у Центру за културу и образовање Раковица, пред многобројном публиком одиграна последња представа такмичарског дела Позоришних свечаности „Где смо оно стали“ Народног позоришта Ниш.
Комад „Где смо оно стали„ је други ауторски текст глумца и редитеља Марјана Тодоровића, постављен на сцени нишког театра у режији Ненада Тодоровића.
“Где смо оно стали, на жалост, један дужи временски период уопште више није питање, већ само успутна констатација. Овде се пита кад смо оно стали, а не где, јер, идеја комада јесте да кроз приче најразличитијих типова људи који гласно живе своје КАО – КАО живим… КАО радим… КАО мислим… КАО волим… један случајни несрећник само интимно заурла своје
најискреније ЈАО и, по могућству, преживи!”, објашњава аутор текста.
Глумци у представи: Александар Маринковић, Јасминка Хоџић, Маја Банковић, Катарина Митић Павловић, Зорица Дамјановић, Мирољуб Недовић Рики, Стефан Младеновић, Наталија Јовић и Марко Радојевић.
Катарина Филиповић радила је сценографију и костиме, а сценски покрет Миодраг Крчмарик. Композитор је Братислав Златковић, универзитетски професор, мултиинструменталиста и аранжер.
За глумца вечери проглашен је Александар Маринковић, одлуку је донео стручни жири у саставу: глумица Вјера Мујовић, позоришни редитељ Иван Вуковић и драмски писац Жељко Хубач.
previousnext