Галерија

Галерију Центра за културу и образовање Раковица након реновирања крајем 2014. године, чине два просторна сегмента, одвојена зидом. Мали салон у предворју Центра има два изложбена зида, укупне дужине 7м. Главни простор галерије чини четири зида, укупне дужине око 15м.

Простор главне галерије је захвалан за одржавање предавања, радионица, семинара и сл. уз обавезно поштовање простора у коме се излажу уметничка дела и чување изложених експоната.

Галерија је опремљена шинским системом за качење и свим потребним реквизитима за постављање изложби. Галерија поседује плексигласе (100×70цм), дрвене постаменте беле боје (100x40x40цм), мале штафелаје, двостране велике изложбене штафелаје и четири велика професионална штафелаја.

Специфичност Галерије чини и плафон сачињен од огледала, који рефлектује светлост и одраз изложених радова и тиме доприноси атрактивности простора.

За сваку изложбу организујемо качење и поставку. Тим Галерије уметницима обезбеђује припрему за штампу пратећег материјала (позивнице, плакати и каталози), стручни текст за каталог и уводну реч на отварању, као и организацију коктела током отварања изложбе. На крају изложбе, уметницима достављамо ЦД са фотографијама поставке, отварања, припремом за штампу, као и свим материјалом везаним за отварање изложбе и поставку.