Blog

СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ XVI ПОЗОРИШНИХ СВЕЧАНОСТИ „ФЕСТИВАЛ ПОБЕДНИКА ФЕСТИВАЛА“ 2023.

Вечерас су свечано отворене XVI Позоришне свечаности „Фестивал победника фестивала“.
На самом почетку ове прве фестивалске вечери, свечано смо отворили изложбу „Михаило Јанкетић – Позоришна посвета“ ауторке Биљане Остојић, у присуству најуже породице покојног глумца.
Издвојене су награђене представе, улоге које су за њега, критику и публику имале посебно значење – од првих глумачких искустава 1959. до последње позоришне улоге 2019. године.
Поставком се одаје почаст његовој дугој и испуњеној каријери, шездесетогодишњем глумачком и јединственом уметничком трајању.

Поводом свечаног отварања Фестивала победника фестивала, испред Центра за културу и образовање Раковица, посетиоцима се обратила директорка Центра, госпођа Маријана Бутулија. Публици су се обратили и селектор фестивала проф. др Милован Здравковић и председник стручног жирија господин Жељко Хубач, коме је уручен свечани плашт, као симбол „Позоришних свечаности“.

Центар за културу и образовање Раковица је прве фестивалске вечери угостио глумце Народног позоришта Ниш, који су у оквиру такмичарског програма Фестивала победника фестивала одиграли представу “Сан о завичају (Невиђено фолк сновиђење)”, по тексту Ивана Велисављевића, у режији Милана Нешковића.

Представа је одушевила раковичку публику и на најбољи могући начин започела шеснаесте позоришне свечаности.

Након одигране представе, стручни жири у саставу: Нада Блам – драмска уметница, Ненад Тодоровић – позоришни редитељ и Жељко Хубач – драмски писац, је изабрао глумца вечери.
Глумац вечери, по одлуци стручног жирија је МИЛОШ ЦВЕТКОВИЋ.
Плакету му је уручио председник жирија Жељко Хубач.

Захваљујемо се верној публици и пријатељима Центра и очекујемо вас и сутрадан када ће Народно позориште Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић“ из Зајечара извести комедију „Покондирена тиква“ Јована Стерије Поповића, у адаптацији и режији Оливере Викторовић Ђурашковић.

previousnext