Вести

“ПОЗОРИШНА НЕДЕЉА У РАКОВИЦИ” – ПРЕДСТАВА “ДОБРИ ЧОВЕК”

Представа “ДОБРИ ЧОВЕК” у оквиру “Позоришне недеље у Раковици” 29. октобра 2021. у 20h у Центру за културу и образовање Раковица.

Кабаретска представа „Добри човек“ се базира на „Листићима“, које је млади Бранислав Нушић кришом записивао, док је лежао двогодишњу робију у Пожаревцу, због „тешког“ прекршаја – написане песме „Два раба“.

Представа је бритка, сатирична, духовита и гађа у центар нашег менталитета, који се није мењао стотинама година и свака мисао је актуелна, као да је писана пре три дана.

Бранислав Нушић- Свима нама познат као највећи српски комедиограф свих времена, некима је познат и као писац драма, некима и као управник, некима као дипломата, некима као један од родитеља 1300 каплара, који су, већина још малолетни отишли у рат, да би ободрили већ изнурену српску војску, а већина их је страдало, а некима је познат као затвореник пожаревачког затвора.

Он није био само то, већ је био и визионар и најпрецизнији записничар српског менталитета, српског духа и нарави. И зато је вечан.

Играју : Љиљана Благојевић, Весна Станковић, Бранислав Томашевић

Драматизација: Весна Станковић

Режија: Тамара Антонијевић Спасић

 

Набавите своју карту на време!
Цена карте: 500 динара
Информације и резервације: 011/3582-493 и 069/3582-493