Blog

15. ПОЗОРИШНЕ СВЕЧАНОСТИ – ПОКЛОН КОНЦЕРТ: ЈОВАН КОЛУНЏИЈА

СУБОТА 19. НОВЕМБАР У 20:00

ПОКЛОН КОНЦЕРТ: ЈОВАН КОЛУНЏИЈА

JOVAN KOLUNDZIJA

Завршне вечери од 19:30 часова, уз свечану поделу награда одабиром стручног жирија, 15. ПОЗОРИШНИХ СВЕЧАНОСТИ, прослављени српски виолиниста ЈОВАН КОЛУНЏИЈА одржаће концерт у Центру за културу и образовање Раковица. Маестро Колунџија наступиће уз клавирску сарадњу своје сестре, познате пијанисткиње Наде Колунџије.

УЛАЗ ЈЕ БЕСПЛАТАН!

Као уметник који контиунуирано пружа подршку најмлађим колегама музичарима, маестро Колунџија ће концертну сцену поделити са младим уметницима, најбољим ученицима београдских музичких школа: Др Војислав Вучковић, Коста Манојловић, Ватрослав Лисински и Даворин Јенко, који ће наступити као специјални гости његове серије београдских концерата.
Публика ће имати прилику да ужива у атрактивном програм, у композицијама Сен-Санса, Леклера, Крајслера, Симеон тен Холта и Николе Панкраса Ројеа.
Виолиниста Јован Колунџија је рођен у Београду, где је магистрирао на Музичкој академији у класи професора Петра Тошкова, а усавршавао се код чувеног виолинисте Хенрика Шеринга.
Импресивну уметничку каријеру и блистави професионални пут прослављеног српског виолинисте обележило је преко четири хиљаде концерата у најпрестижнијим концертним дворанама света, наступи у више од четрдесет земаља, бројне турнеје у Европи, Америци, Канади, Азији, Јужној Америци; грандиозни циклуси концерата као што су Десет величанствених, Волите ли Бетовена, Брависимо Маестро Моцарт, У част великом Брамсу и бројне освојене награде од Париза, преко Лондона, Загреба, Београда, Будимпеште.
Дивили су му се великани попут Хенрика Шеринга, Давида Ојстраха, Јехудија Мењухина, Алда Чиколинија, Алексиса Вајсенберга. Добитник је најзначајнијих домаћих признања која сведоче о његовим изузетним уметничким достигнућима – Октобарска награда, Вукова, Златна лира, Грамата патријарха Павла, Златни беочуг и многе друге.

Пијанисткиња Нада Колунџија је рођена у Београду. Магистрирала је на Музичкој академији у Београду, у класи професора Душана Трбојевића, а усавршавала се на Музичкој академији Франц Лист у Будимпешти у класи чувеног пијанисте и професора Золтана Кочиша.
Пасионирана је промотерка саврмене музике а београдска публика је велики број дела класика 20. века први пут чула захваљујући њеним извођењима. Остварила је велики број српских и светских премијера и свој репертоар стално проширује новим композицијама иностраних и домаћих савремених аутора, од којих су јој многа и посвећена. Своје наступе обогаћује свирањем препарираног клавира, клавира играчке, снимљеним звучним матрицама, електоником и аутор је више мултимедијалних пројеката. Остварила је изузетно велики број концерата у земљи и иностранству. Гостовала је на бројним фестивалима и добитница је интернационалних награда и признања. Редовно наступа са својим братом, Јованом Колунџијом.

Чекамо вас у Позоришту у кругу тројке!

 

Резервације и информације: 011/3582-493

 

УЛАЗ ЈЕ БЕСПЛАТАН!

previousnext