Blog

HomeМузички програмОТВОРЕН МУЗИЧКИ ФЕСТИВАЛ „ПРВИ ТОН“

ОТВОРЕН МУЗИЧКИ ФЕСТИВАЛ „ПРВИ ТОН“

У четвртак, 7. децембра 2017.г. у Центру за културу и образовање Раковица одржано је прво такмичарско вече Mузичког фестивала „Први тон“ за интерпретаторе изворног традиционалног певања.

Фестивал је отворио и поздравио публику Владан Коцић, председник ГО Раковица. Такмичило се укупно 15 најбољих певача у извођењу традиционалне изворне народне песме, које је стручни жири одабрао на протеклој аудицији. Музичку пратњу су чинили Александар Гавриловић, хармоника и Немања Воштић, гоч и тарабука. Вече посвећено традиционалној изворној музици  употпуњено је наступом дугогодишњих познавалаца и извођача наше традиционалне игре и песме, који су наступили  у ревијалном делу фестивала – Певачко друштво „Прело“, чланови омладинског ансамбла КУД-а „Котуровић“, као и мушка и женска певачка група овог културно-уметничког друштва. О победнику је одлучивао жири у саставу: Владимир Жутковић, Маријана Бутулија, Весна Димић, Биљана Петковић, Светлана Гламочлија.

Најмлађа учесница Елена Бугарин је добила диплому, а све такмичарке захвалнице за учешће на овом фестивалу као подстицај да и даље својим интерпретацијама изворних српских песама чувају и афирмишу непролазне вредности наше традиције и културе. Према одлуци жирија – трећепласирана је Даница Кадовић, која је наступила са песмом  „Назад , назад, Калино, моме“. Друго место је освојила Милица Радичанин, која је наступила са песмом „Ја урани јутос рано“. Победница такмичења у категорији изворног певања је Љубица Јовановић, која је наступила са песмом  “Цавти ружо“.

Три најбоље такмичарке су добиле дипломе и статуете „Први тон“, које су им уручиле директорка Центра за културу и образовање Раковица и идејни творац Фестивала „Први тон“ мр Наташа Николић, Маријана Бутулија, члан жирија и председница Управног одбора Центра за културу и образовање Раковица и Снежана Предојевић, члан већа ГО Раковица.

Остале фотографије са наступа можете погледати кликом на линк:  https://www.facebook.com/pg/kulturni.rakovica/photos/?tab=album&album_id=2025625377672671 

previousnext