Blog

HomeМузички програмФинално вече Музичког фестивала „Први тон“

Финално вече Музичког фестивала „Први тон“

У петак, 8.-ог децембра 2017.г. са почетком у 20 часова у Центру за културу и образовање Раковица одржано је финално такмичарско вече Радијског  фестивала „Први тон“ за интерпретаторе народних песама градског типа епохе Властимира Павловића Царевца.  Такмичило се укупно 18 најбољих певача, које је пратио Народни оркестар под управом Владе Пановића.

У ревијалном делу фестивала је наступила Марија Јовић, прошлогодишња победница фестивала „Први тон“, као и Јасна Кочијашевић, Ивица Станчић, Новица Стојимировић са својим ученицима виолинистима, Војислав Спасић са хором „Архангели“.

О победнику је одлучивао жири у саставу: Весна Димић, Биљана Петковић, Светлана Гламочлија, Новица Стојимировић, Ненад Камиџорац, Јасна Кочијашевић и Маријана Бутулија. Најмлађа учесница Софија Перић    је добила диплому, а сви такмичари захвалнице за учешће на овом фестивалу као подстицај да и даље афирмишу непролазне вредности наше традиције и културе. Према одлуци жирија – трећепласирана је  Невена Чиплак, која је наступила са песмом  „Лешо пиле“. Друго место је освојио Марко Бранковић, који је наступио са песмом „Због тебе моме убава“. Победница такмичења у извођењу народних песама градског типа епохе Властимира Павловића Царевца је Слободанка Крстић, која је наступила са песмом  “Низ поље иду бабо сејмени“. Три најбоља такмичара су добила дипломе и статуете „Први тон“.

Исте вечери у оквиру пратећег програма фестивала, у Галерији Центра за културу и образовање Раковица, одржано је вече посвећено сећању на Ксенију Цицварић, која је својим раскошним гласом обележила једну епоху у Радио Београду и оставила у наслеђе на стотине трајних радио снимака најлепших песама уз које су стасавале генерације радио певача. Учесници овог дела програма били су: мр Наташа Николић, директор Центра за културу и образовање Раковица и идејни творац фестивала „Први тон“, Драгана Маринковић, водитељ и уредник емисије „Од злата јабука“ Радио Београда Другог програма, Биљана Петковић, истакнути вокални солиста Радио Београда и Душко Новаковић, књижевник и преводилац, син Ксеније Цицварић.

Кликом на линк погедајте фотографије:

https://www.facebook.com/pg/kulturni.rakovica/photos/?tab=album&album_id=2026203390948203  

https://www.facebook.com/pg/kulturni.rakovica/photos/?tab=album&album_id=2026199520948590 

previousnext