Blog

Завршене XI позоришне свечаности „Фестивал победника фестивала“

Извођењем представе „Зрењанин“ позоришта „Тоша Јовановић“, као и кабареа у част победника под називом „Да, то су били дани“ затворене су XI позоришне свечаности „Фестивал победника фестивала“ у Центру за културу и образовање Раковица.

Премa оцени стручног жирија за победника фестивала проглашена је представа „Зрењанин“ позоришта „Тоша Јовановић“. Награду победнику уручио је председник Градске општине Раковица Владан Коцић.

Од стране публике за најбољу представу проглашен је комад „Чорба од канаринца“. За најбољу глумицу позоришних свечаности проглашена је Тања Бошковић за улогу Марије Карић у представи „Сузе су ок“, док је за најбољег глумца и по оцени стручног жирија и по оцени жирија публике, проглашен Љубомир Бандовић за улогу Меде  у представи „Чорба од канаринца“.

Овогодишњи „Фестивал победника фестивала“ поново је окупио најбоље представе одигране у текућој години. У Центру за културу и образовање Раковица публика је имала прилику да ужива у представама „Чорба од канаринца“, „Мала мађарска порнографија“, „Аника и њена времена“, „Сузе су ок“, „Каинов ожиљак“ и „Зрењанин“.

У склопу позоришних свечаности изведен је и перформанс „Макс Металик“, одржана је изложба посвећена недавно преминулом великану српског глумишта Предрагу Ејдусу. Док је последње вечери у част победника наступао кабаре „Да, то су били дани“.

previousnext