Вести

Викенд код Цврлета, 23. и 24. фебруар

РЕПЕРТОАР ЗА 23. И 24. ФЕБРУАР 2019. ГОДИНЕ

 

На дечјој сцени ЦКО Раковица, овог викенда ћемо угостити изузетну трупу позоришта Maximus Art, која ће се представити са две нове представе.

 

Субота 23. фебруар у 17 часова „Храбри кројач“, текст и режија Жељко Алексић.

Некада давно, у једној малој кројачкој радњи догодило се нешто неочекивано.

Два кројача испричала су дивну и поучну причу , а за ликове те приче употребили су свој таленат , неколико метара платна,понеко дугме, четири офингера,таблу сунђера ,два шарена клупка…

Како једна кројачка радња постаје пропланак и шта се све крије велики стари орман?!

Памет, поштење, стрпљење, толеранција, доброта и наравно храброст су само неке од појмова од којих смо направили заплет наше представе. Деца ће научити како се кроји судбина, и то да је потребно више од лепог одела  и плашта да би неко постао херој.

За узраст од 3 – 10 година.

 

 

Недеља 24. фебруар у 12 часова „Куц, куц, има ли кога?“, текст и режија Жељко Алексић.

Духовита позоришна представа која се бави превазилажењем разних страхова. Како деца пролазе кроз одређену фазу развоја, тако се мењају предмети, ситуације и ликови који изазивају страх. Занимљивим глумачким етидама и интеракцијом успели смо да умањимо значење страха и тако повећањем искуства, велики број неоправданих страхова изчезне сам по себи.
Ликови наше представе су девојчица Ивана, добри страшило Апћиха и господин Вићентије- врло добри дух. Сценографију чине различита врата кроз које наши јунаци пролазе и наилазе на свет маште и игре. Девојчица Ивана пролази кроз мистериозна врата и са друге стране је уплашени страшило који се припрема за маскембал,правећи маску витеза. Заједно њих двоје иза других врата наилазе на доброг али усамљеног духа Вићентија који постаје најсрећнији дух на свету јер је коначно добио пријатеље

За узраст од 3 – 12 година.