Blog

„Два мириса руже“ на вечерњој сцени

У суботу 23. фебруара у 20 часова, на вечерњој сцени ЦКО Раковица, гостоваће представа „Два мириса руже“.

У главним улогама су Љиљана Сјепановић и Елизабета Ђоревска, које наступају уз пратњу оркестра маријачија, Позоришта на Теразијама.

У овом комаду, мексички писац Емилио Карбаљидо развија, љупку, течну камерно – сценску причу о двема женама које одлуче да, коначно, своје животне судбине преузму – у своје руке! Спојене стицајем околности и нагнане на заједничко делање, настоје да, спасавајући свог заједничког мушкарца из затвора, дођу до новца за његов пут у слободу. Када након многих перипетија, свој наум и спроведу, швате да тај мушкарац (а који је једној од њих муж, а другој љубавник) – такву њихову жртву можда и не заслужује!

Иако је у питању, у драматуршком погледу, “лагано” штиво, или, како би се могло казати, “комад за опуштање”, “Два мириса руже” су својим питким дијалогом и врцавим хумором, као и узорним осликавањем два женска карактера, управо идеалан сценски претекст за браворуозну глумачку надградњу.

Првакиње Позоришта на Теразима, Љиљана Стјепановић и Елизабета Ђоревска, вођене супериорном редитељском концепцијом Славенка Салетовића и потпомогнуте музиком “маријача” Оркестра Позоришта на Теразијама – чине ову позоришну магију могућом, а публици дарују оно што нам је данас свима тако ужасно потребно: здрав, исцељујући смех!

 

Цена карте је 500 динара.

Информације и резервације: 3582 493

previousnext