Вести

СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ VII ДУХОВНИХ СВЕЧАНОСТИ „ПУТ ДУХОВНОСТИ“

У четвртак 15. септембра 2022. године отворене су VII Духовне свечаности „Пут духовности“, свечаним програмом, који је уприличен у порти храма Св. Владике Николаја Жичког у Реснику.
Отварању су присуствовали високи представници и званичници државне, градске и општинске власти, као и бројне уважене званице.
Посетиоцима се најпре обратио отац Александар Милутиновић. Испред Центра за културу и образовање Раковица, уважене званице и госте је поздравила директорка, госпођа Маријана Бутулија. Том приликом је у знак захвалности за посебан допринос у развоју српске културе, духовности и православне вере, уручила захвалницу и поклон украсно слово Јеванђеља, рад уметнице Бранкице Аћимовић Грчић, господину Милосаву Миличковићу, државном секретару МУП-а.
Захвалницу и украсно слово Јеванђеља, ауторке Бранкице Аћимовић Грчић, за дугогодишњу подршку у реализацији манифестације „Пут духовности“ примио је испред Градске општине Раковица, председник Милош Симић.
У музичком делу програма су посетиоци могли да уживају у наступу дечјег хора “Славујчићи”, под руководством сестара Гобовић, певачке групе „Прело“ и музичке групе „Наше тетке“ коју чине Весна Димић и Биљана Петковић, добро знани извођачи изворног мелоса са својим сарадницима.
У драмском делу програма, наш истакнути драмски уметник Лепомир Ивковић говорио нам је стихове песме „Балканац“ Десанке Максимовић и део из Завештања Стефана Немање.