Вести

Одржане су вршњачке радионице на тему „Манастири Косова и Метохије“

У петак 16. септембра 2022. године су у Храму Преображења Господњег, у београдском насељу Видиковац, у организацији Центра за културу и образовање Раковица, Општине Раковица и манастира Раковица, у оквиру традиционалне манифестације „ПУТ ДУХОВНОСТИ“, одржане ВРШЊАЧКЕ РАДИОНИЦЕ на тему „Манастири Косова и Метохије“.
Радионице претходе завршном квизу знања, који ће се одржати у уторак, 20.09.2022. у сали Центра за културу и образовање Раковица, са почетком у 14 часова.
На радионицама су кроз игру и вршњачко учење знање о средњовековним манастирима Косова и Метохије који се налази на списку Унескове Светске баштине под именом „Средњовековни споменици на Косову“, стицали ученици шестог разреда раковичких основних школа. Кроз тему су их водиле ауторке и модераторкe радионица и квиза, учитељице Данијела Оцокољић и Јелена Луцић из раковичке Основне школе „Никола Тесла“.
Жељно ишчекујемо уторак и квиз знања на коме ће учесници радионица одмерити „снаге“ и приказати научено знање о културним добрима од изузетног значаја.