Вести

Свечано је отворена нова сезона вечерње сцене Центра

Вечерас је свечано отворена нова сезона вечерње сцене Центра за културу и образовање Раковица, представом „ВЕЛИКИ ТАЛАС“.

Препуна сала Центра је овацијама поздравила диву нашег глумишта госпођу Тању Бошковић, којој је директорка Центра за културу и образовање Раковица госпођа Маријана Бутулија, пре почетка представе уручила признање за најбољу глумицу, освојено на недавно завршеном позоришном Фестивалу победника фестивала.

Представа, рађена у копродукцији агенција Impressario и Colonna, а по тексту Игора Амадеиа, на даскама Звездара театра се игра од 2014. године и једна је од најпопуларнијих и најдуговечнијих представа на нашим просторима.

Редитељ Ненад Гвозденовић о представи каже:
„Дуња и Марко су, после дугогодишњег забављања, одлучили да започну заједнички живот али су запели код питања ГДЕ. Дуња живи са баком у стану од 150 квадрата. Ове комедије не би ни било да се Марко свиђа баки Наталији… али, авај! Ни бака (Наталија), ни њена ћерка Даша (Дуњина тетка) не могу Марка „очима да виде“! На Дуњин предлог да се Марко, ипак, досели код њих, Наталијин одговор је више него јасан: „Само преко мене мртве!“ Да се не би „венчали у старачком дому“, Дуња смишља план како да приволи баку и тетку да прихвате Марка као изабраника њеног срца! Да ли ће, или још боље, како ће реализовати свој план, сазнаћете у неких сат и по, уживајући у представи Велики талас!“

На крају представе, глумцима су уручене специјалне захвалнице за учешће на вечерњој сцени Центра за културу и образовање Раковица.

Следеће суботе у 20 часова, на вечерњој сцени Центра угостићемо ансамбл Позоришта Славија, у представи „Браколомије“.