Blog

СВЕЧАНА ЦЕРЕМОНИЈА ЗАТВАРАЊА XVI ФЕСТИВАЛА ПОБЕДНИКА ФЕСТИВАЛА – ПРЕДСТАВА У ЧАСТ ПОБЕДНИКА „БОГ ТЕ МАЗО“

У Центру за културу и образовање Раковица, у част победника је монодрамом „Бог те мазо“ Зорана Карајића, по мотивима романа „Осма офанзива“ Бранка Ћопића, у режији Томе Курузовића, затворен Фестивал победника фестивала 2023.године.

Фестивал победника фестивала, који је ове године трајао од 13. до 18. новембра, је такмичарског карактера. Представе је вредновао стручни жири, жири новинара и жири публике.

Стручни жири 16. Фестивала победника фестивала, који је радио у саставу: Нада Блам – првакиња Народног позоришта, Ненад Тодоровић – позоришни редитељ и Жељко Хубач – драмски писац, је на седници одржаној 17. новембра 2023. године, једногласно је донео следеће одлуке:
1. Да се специјална Награда за драматуршку адаптацију Молијеровог комада „Уображени болесник“ додели ИСИДОРИ МИЛОСАВЉЕВИЋ
2. Да се Награда за најбољег глумца/глумицу 16. Фестивала победника фестивала додели СУЗАНИ ГРУЈИЋ за улогу Терезе, у представи „Сећање воде“, која је рађена по тексту Шиле
Стивенсон, у режији Оље Ђорђевић, а у продукцији Народног позоришта из Лесковца.
3. Да се Награда за најбољу представу 16. Фестивала победника фестивала додели представи ДЕЧКО ИЗ ПОСЛЕДЊЕ КЛУПЕ, која је рађена по тексту Хуана Мајорге, у режији Тијане Васић, а у продукцији Народног позоришта „Тоша Јовановић“ из Зрењанина.

Жири новинара у саставу:
Марија Миљевић Рајшић – РТС
Оливера Милошевић – РТС
Вукица Стругар – Вечерње новости
Сузана Судар – Нова
Борка Голубовић Требјешанин – Политика
донео је једногласну одлуку да Специјалну награду додели редитељки Тијани Васић за инвентивни редитељски израз којим је измаштала представу „Дечко из последње клупе“ по делу Хуана Мајорга у продукцији Народног позоришта „Тоша Јовановић“ у Зрењанину.

Жири публике у саставу :
Весна Кљајић – наставник разредне наставе ,
Јасмина Сенић – професорка српског језика и књизевности, и
Анђела Караферић – лекарка, интерниста – онколог
је након одгледаних представа на 16. Фестивалу победника фестивала Центра за културу и образовање Раковица, донео једногласну одлуку да се награда за најбољу представу додели представи Народно позориште Лесковац – „Сећање воде“, по тексту Шиле Стивенсон, у режији Оље Ђорђевић.

Центар за културу и образовање Раковица захваљује се свим учесницима 16. позоришних свечаности – Фестивала победника фестивала 2023. и честитамо награђенима!

Стручни жири – образложење

Жири новинара – образложење

Жири публике – образложење

previousnext