Вести

Родитељски састанак за малу матуру

У Центру за културу и образовање Раковица данас је одржан родитељски састанак, који Центар за културу и образовање Раковица организује поводом бесплатних образовних програма.
 
Центар за културу и образовање Раковица на овај начин је изашао у сусрет потребама својих суграђана. Бесплатне садржаје различитог типа смо организовали и раније, поштујући потребе и молбе наших суграђана. Прошле године међутим, направили смо озбиљан искорак у правцу формирања средишта едукације деце и младих, као и помоћи у области професионалне оријентације. Одазив грађана је био огроман и због тога смо ове године проширили капацитете и организовали дупло више група. На образовне садржаје се ове године пријавило преко 200 деце.
 
Присутним родитељима се најпре обратила директорка Центра за културу и образовање Раковица, госпођа Маријана Бутулија и захвалила им се на поверењу које указују Центру и нашим напорима да одговоримо на све потребе суграђана.
 
Потом се присутнима обратио и председник Градске општине Раковица, господин Владан Коцић, који је пре свега исказао задовољство због успешних програма припремне наставе, пожелевши пуно среће свим полазницима. Градска општина Раковица је ове године изашла у сусрет организацији бесплатних образовних програма у Центру, не само у виду финансијске подршке, него је омогућила и професионални простор за наставу у својим салама.
 
С поносом можемо да кажемо да је успех наших прошлогодишњих полазника био скоро 100%. О томе су сведочили и наши полазници, који су успешно уписали жељене школе и факултете. Испред средњошколаца су се присутнима обратили Анђела Нешић, Теа Корелец, Милутин Станковић, Вук Мартинов и Маша Мојсиловић. Поделили су своје позитивне утиске са прошлогодишње припремне наставе. У истом позитивном тону, присутнима су се обратили и наши прошлогодишњи бруцоши: Ирена Пантелић, Ана Мишмаш, Вања Вучковић, Катарина Лалић и Вук Маринковић, који су сви успели да уђу на буџет жељених факултета, а неки чак и на три.
 
На крају се родитељима обратила професорка српског језика и књижевности, госпођа Јасмина Сенић, испред предавача Центра.
 
Све информације о организацији и даљем току наставе, родитељи полазника који су прошли у групе, добиће путем електронске поште.
 
Захваљујемо се свима.