Blog

15. ПОЗОРИШНЕ СВЕЧАНОСТИ – ПРЕДСТАВА „СИТНИЦЕ КОЈЕ ЖИВОТ ЗНАЧЕ“ – НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ БЕОГРАД

ПОНЕДЕЉАК 14. НОВЕМБАР У 20:00

„СИТНИЦЕ КОЈЕ ЖИВОТ ЗНАЧЕ“ – НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ БЕОГРАД

SITNICE KOJE ŽIVOT ZNAČE

Режија: Андреј Носов
Драматизација и драматургија: Ђорђе Косић
Костимографкиња: Селена Орб
Сценограф: Дејан Тодоровић
Композитор: Драшко Аџић
Сценски покрет: Марија Миленковић
Помоћница редитеља: Александра Лозановић

 

Играју:
Чезаре: Младен Андрејевић
Росана: Нела Михаиловић
Катерина: Вања Ејдус
Данте: Душан Матејић
Ема: Нина Нешковић
Лео: Раде Ћосић
Виолина: Мирјана Нешковић

„Ситнице које живот значе“ по тексту Лоренца Маронеа, у драматизацији Ђорђа Косића и режији Андреја Носова.
Нова представа Народног позоришта у Београду, у копродукцији са Бео Арт-ом и Центром за културу Тиват, „Ситнице које живот значе“, по тексту једног од најпопуларнијих италијанских писаца данашњице Лоренца Маронеа, у драматизацији Ђорђа Косића и режији Андреја Носова.
У том комаду о љубави, пријатељству и помоћи у чијем фокусу се налази пензионисани књиговођа Чезаре, „старо џангризало“ који пред сам крај живота добија жељу да из корена промени свој карактер, главну улогу тумачи Младен Андрејевић, а у подели су и Нела Михаиловић (Росана), Вања Ејдус (Катерина), Душан Матејић (Данте), Нина Нешковић (Ема) и Раде Ћосић (Лео).
Сценограф је Дејан Тодоровић, Селена Орб је креирала костиме, музику је компоновао Драшко Аџић, док је Марија Миленковић била задужена за сценски покрет.
Сарадници на представи су Александра Лозановић (помоћник редитеља), Марија Ковачевић (извршни продуцент), Сања Угринић Мимица (инспицијент) и Гордана Перовски (суфлер).

РЕДИТЕЉ О ПРЕДСТАВИ:
Наглашавајући да је тема представе то “како живимо једни са другима, да ли заправо у тим најблискијим најинтимнијим односима заборавимо да кажемо хвала, те питање старости као једна доста луксузна тема”, редитељ Андреј Носов је истакао да те теме још више значаја добијају у актуелном друштву где људи више пажње поклањању савременој технологији И виртуелним дружењима, него правом животу једних са другима.
Радећи на овом комаду, уз све изазове, пре свега креативне, мени је најважнија ствар била да постигнемо заједништво у екипи. Ја то стално понављам. Временом смо изгубили ту сталну потребу да живимо са дру-гим људима. То је некако претворено у један удаљени живот, без контакта међу људима. И хоћу ли стићи инећу ли заборавити, рецимо, родитељима да кажем хвала? А ја кажем хвала Центру за културу, Народномпозоришу и Бео Арту, а посебно хвала Младену Андрејевићу који је, како се каже, ускочио у ову представу”, подвукао је Носов.

Андреј Носов (Прокупље, 1983) завршио је мастер студије позоришне режије на Факултету драмских уметности у Београду. Тренутно је на програм Дас Театра у Амстердаму. Оснивач је Иницијативе младих за људска права И Хартефакт фонда чији је директор. Члан је Савета за Креативне индустрије. Бави се темама друштвено-политичке одговорности, промоције и одбране људских И мањинских права. Режирао је у више позоришта у региону и Србији, као и у бројним регионалним копродукцијама. Добитник је значајних признања и покретач је бројних иницијатива за унапређење регионалне сарадње и помирења.

Чекамо вас у Позоришту у кругу тројке!

 

Резервације и информације: 011/3582-493

 

Цена улазнице за било коју представу током Фестивалских дана је 700 динара.

previousnext