Вести

Представа „Чорба од канаринца“ на вечерњој сцени

Дана 16. децембра у 20 часова. на сцени Центра за културу и образовање Раковица, биће приказана хит представа „Чорба од канаринца“.

Представа „Чорба од канаринца“ је била апсолутни победник овогодишњег Фестивала победника фестивала, одржаног у октобру у Центру. На захтев публике, организовали смо гостовање једне од најпопуларнијих представа на позоришној сцени.

 

 

ИГРАЈУ

Мина Лазаревић и Љубомир Бандовић

Јеца и Меда се воле. Воле се већ тринаест година, искрено и потпуно. Јеца жели да се венчају да би се волели још више. Меда никако не жели да се венчају, како се после не би волели мање. Пет минута пред заказан термин у општини, њих двоје проналазе компромис – у тих пет минута ће се играти брака, видети како им иде и онда одлучити.

Кроз овај једноставан, духовит заплет, Милош Радовић се маестрално поиграва свим архетипским ситуацијама које носи један мушко-женски однос. Аутор успева немогуће – да кривицу и заслуге подели на равне части, при том вешто и опрезно играјући на танкој ивици између динамичне комедије и нежне монодраме.

Све то уопште не би био толико смешно и забавно да то двоје вечитих противника нису неизлечиво везани једно за друго. На крају крајева, Чорба од канаринца јесте комад о љубави.

НАГРАДЕ

Представа

  • Награда публике са оценом 4,87, Фестивал дуодраме, Топола, 2017.
  • Награда за најбољу представу по оцени публике, ,,Фестивал победника фестивала”, Раковица, 2018.

Љубомир Бандовић

  • Награда за најбољег глумца фестивала по одлуци жирија, Фестивал дуодраме, Топола, 2017.
  • Награда за најбољег глумца, ,,Фестивал победника фестивала”, Раковица, 2018