Вести

Поклон представа за Дан заљубљених

Центар за културу и образовање Раковица на Дан заљубљених поклања својим суграђанима бесплатне карте за позоришну представу. Представа ће се одиграти у недељу 14. фебруара с почетком у 19:00 часова.

На репертоару је представа проткана филмском музиком под називом “Друга страна филма”. Бесплатне карте се могу искључиво преузети у Центру сваког дана од 09:00 до 15:30. Резервације не примамо.

Број карата је ограничен због актуелне епидемиолошке ситуације. Представа се организује у складу са препорукама надлежних служби.

***

 

“Друга страна филма” је концерт за квинтет и глумца. Филмска музика представља централну тачку. Глумац приповедајући топле и духовите приче, кроз њену музику, филм приказује из другог угла. Јер слике које се покрећу говоре много снажније уз музику.
Он нам прича: О првом тренутку када је немим, покретним сликама био потребан неко да проговори уместо њих.
О човеку, бескућнику, који гледајући филм у биоскопу бива обузет музиком далеко више него глумом, сценаријом или режијом. Музика у њему изазива најдубља осећања.
О глумцу који је снимио много филмских хитова и серија, али је ипак остао усенци њихове музике.
О усамљеној жени која гледајући филм у свом дому, замишља да је главна јунакиња.
О успаваном контрабасу, који уз помоћ музике коју изводи, открива свој скривени темперамент.
Глумац поставља питање сваком од нас. Шта је то што памтимо и каквих се све прича сећамо док слушамо филмску музику? Оставља публици тему за маштање… каква је њихова прича?
У току прича или као засебне тачке, квинтет изводи чувене хитове из филмова:
Амаркорд, Жаока, Мисија, Џемс Бонд, Кум, Топ ган, Петпарачке приче, Титаник, Кабаре, Мачке из високог друштва, Флинстонс, Амели Пулен, Грозница суботње вечери.
Концерт ће бити одржан на отвореном на нашој тераси у случају кише одржаће се у затвореном делу, видимо се.

Извођачи:
Нина Ћосић-текст
Александар Лазић-глумац
ВИС Da Capo:
Нина Ћосић- обоа, глас
Хемналина Миресковић-виолина
Наташа Лишанин- виолончело
Срђан Лишанин-контрабас
Јеврем Ћосић-гитара

Трајање концерта 70 мин.