Blog

Отворенe су XII „Позоришне свечаности“

 

Вечерас су отворене XII Позоришне свечаности.

На самом почетку ове  прве фестивалске вечери, организовали смо програм за наше најмлађе посетиоце: Фестивал светлећих робота и ликова на штулама.

У 20 часова у препуној сали Центра, почела је свечана церемонија отварања. Водитељ програма Дарко Пановић, упознао је публику с дванаестогодишњом историјом Позоришних свечаности, као и са распоредом позоришних остварења која ће публика моћи да види у наредним данима. У име Центра за културу и образовање Раковица, захвалио се свима који су свесрдно помагали и подржавали Фестивал дванаест година.

Испред Центра за културу и образовање Раковица, посетиоцима се обратила директорка Центра, госпођа Маријана Бутулија, која је истакла велики значај подршке коју Центру, као значајној установи културе, образовања и уметности пружа и ГО Раковица, на челу са председником општине господином Владаном Коцићем.

Овогодишњи селектор Фестивала, драмски уметник Светислав Гонцић је у свом обраћању истакао значај позоришта и потребу за позоришном уметношћу.

Након тога, представљен је и овогодишњи стручни жири, који заседа у саставу: Снежана Савић, драмска уметница, председница жирија и чланови: драмски уметник Феђа Стојановић и уметнички директор Позоришта на Теразијама Жељко Јовановић. Стручни жири ће доделити награде за најбољу позоришну представу, најбоље редитељско остварење, најбољу глумицу и најбољег глумца.

Жири публике, у саставу: председник Марко Радојичић, инжењер телекомуникација и покретач блога Belgrade Edit Culture и чланови: Данијела Симеуновић представница Клуба љубитеља позоришта и Милош Сими, члан већа Градске општине Раковица.

 

Публици су се на крају обратили и председник Градске општине Раковица господин Владан Коцић и председница стручног жирија госпођа Снежана Савић, којој је уручен свечани плашт, као симбол „Позоришних свечаности“.

 

Представа „Женидба“ Народног позорришта из Приштине, отворила је Фестивал. Рађена је према класику Н.В. Гогоља, у адаптацији и режији Милана Караџића.

На 48. Фестивалу Дана комедије у Јагодини, у марту 2019. године, Милан Васић је добио награду за улогу Подкољосина.

 

Представа је одушевила раковичку публику и на најбољи могући начин започела дванаесте позоришне свечаности.

 

Сутра, у среду 16. октобра нас очекује представа „У чије име“ Народног позоришта Ниш.

 

previousnext