Blog

Креативни ускршњи распуст у Центру

У Центру за културу и образовање Раковица, биће организована бесплатна ускршња радионица, сваког дана, у периоду од понедељка 29. априла до недеље 5. маја, у термину од 10 – 12 часова. Реализатор радионице је Петар Крас, ликовни педагог. Радионица се одржава у сали поред галерије.

УСКРШЊА ЛИКОВНА РАДИОНИЦА 2019.

У БОЈАМА УСКРСА

Ликовна радионица „У бојама Ускрса“ намењена је деци од 6 до 13 година. Подстиче ликовну креативност код деце на тему ускршњих мотива и то у два вида педагошког рада. Индивидуалном – када сами израђују, осликавају, свој рад и колективном – када у сарадњи са осталом децом из групе креирају заједнички рад који ће представљати посебну целину. У складу са расположивим терминима предвиђено је да се реализују три ликовна рада и то:

1. Осликавање темпером ускршњег јајета на триплекс картону са исецањем контуре облика јајета у задатом шаблону. Апстрактни мотиви. Компоновање заједничког асамблажа осликаних јајоликих облика у једну ускршњу корпицу.

2. Осликавање дрвеног јајета са јајчаном темпером по слободно изабраном ускршњем мотиву деце.

3. Осликавање великог Ускршњег мотива по моделу и задатом мотиву фреске или иконе техником монотипије. На овај начин се добија мозаичка структура слике отисцима боје са коцкицама кропира и ствара велики мозаик који је резултат заједничког рада деце.

Пријаве се примају до попуне места на ел. адресу: kcrakovica.nadja@gmail.com
Молимо вас да напишете име и презиме детета, име и презиме родитеља и контакт телефон.

Због ограниченог броја места, молимо да се пријављују деца која ће заиста похађати радионицу.

 

 

previousnext