Вести

Громогласни аплаузом поздрављен ансамбл из Ниша, друге вечери Фестивала

Друге вечери “Фестивала победника фестивала”, на сцени Центра за културу и образовање Раковица, гостовала је представа “У чије име” Народног позоришта из Ниша. Глумачки ансамбл је био бриљантан, што је раковичка публика умела да осети и награди.

Текст је Александар Михаиловић написао према истинитој, драматичној причи о стрељаним глумцима Народног позоришта након ослобођења Ниша 1944. године.

Прича „на топао и животан начин проговара о страдању малог, обичног човека који покушава да опстане у вихору великих друштвених и политичких промена. Вечита дилема о избору стране, али и слободи уметника да се у турбулентним временима бори уметношћу и за уметност, тема је која снажно кореспондира са временом у којем живимо, осликавајући модел по коме се промене на овим просторима успостављају већ више од пола века.“ (текст преузет са сајта НП Ниш)

На Седмом фестивалу првоизведених представа у Алексинцу, новембра 2018. године, додељена је награда „Душан Дука Јовановић“ за најбољу младу глумицу Наташи Станковић. На истом фестивалу је Александар Маринковић добио награду за најбољег глумца.