Blog

HomeОбразовни програмФестивал савременог руског филма за децу „Бајке детињства“ у Београду од 12. до 15. септембра

Фестивал савременог руског филма за децу „Бајке детињства“ у Београду од 12. до 15. септембра

Фестивал савременог руског филма за децу „Бајке детињства“ биће одржан од 12. до 15. септембра на десет локација у Београду.

„На фестивалу ће бити пројекције филмова за основце у десет установа културе. Језик бајки је једноставан и разумљив, приче у којима добро увек побеђује зло, а свака бајка је искуство и поука која је важна за дете“ рекла је на конференцији за медије заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић.

Она је додала да ће пети, јубиларни Фестивал руског филма основцима пружити прилику да се упознају са руским језиком и традицијом те земље, да виде колико су српски и руски народ повезани, а од ликова анимираних филмова ће научити шта су праве животне вредности.

Пројекције су намењене најмлађима и биће одржане, прецизирала је, у Културном центру Београда, Културном центру „Влада Дивљан“, Југословенској кинотеци, Дому омладине, Омладинском позоришту „Дадов“. Филмови ће бити приказани и у центрима за културу у Обреновцу, Лазаревцу, Раковици, Сопоту и Младеновцу.

Директор Недеље руског филма у Србији „Бајке детињства“ Филип Кудрјашов казао је да се тај фестивал пети пут одржава у Србији и да су „донели најбоље филмове приказане последње четири године, али и неке нове“.

– Наши филмови говоре о љубави, доброти и традиционланим вредностима – казао је Кудрјашов.

Организатори Фестивала руског филма „Бајке детињства“ су Град Београд – Секретаријат за културу, Секретаријат за образовање и дечју заштиту, а извршни продуцент је Омладинско позориште „Дадов“

previousnext