Blog

HomeКњижевни програмКњижевне вечериФестивал хумора и сатире „Велика празнина за велики лет“

Фестивал хумора и сатире „Велика празнина за велики лет“

У Центру за културу и образовање Раковица 16. и 17. новембра  одржаће се Други Фестивал хумора и сатире „Велика празнина за велики лет“.

Преко три стотине радова приспелих из земаља у окружењу и широм Србије конкурисало је у областима карикатуре, кратке приче, песме и афоризма.  Стручни жири у саставу: академик  Павле Ковачевић, Александар Чотрић и Витомир Теофиловић, за сваку област изабрао је радове за похвалу и победничке радове којима ће припасти бронзана, сребрна и златна диплома. Победник у свакој категорији добија и уникатни сатирични штап рад академског вајара Стеле Марковић.

Фестивал ће почети 16. новембра у 19 часова отварањем изложбе карикатура победничких радова и госта карикатуристе Славише Шеврта у Галерији Центра за културу и образовање Раковица. Након тога ће се одржати промоција  књиге афоризама „Есеји“ – о афоризмима, романима и песмама, Витомира Теофиловића, на којој ће учествовати Павле Ковачевић, Александар Чотрић и гости афористичари, који ће говорити своје афоризме заступљене у овој збирци.

Проглашење резултата конкурса и свечано уручење похвала и награда одржаће се другог дана фестивала 17. новембра, са почетком у 19 часова.  Драмска уметница Рада Ђуричин ће говорити награђене песме, кратке приче и афоризме. У  програму ће поред похваљених и награђених аутора учествовати и гости афористичари из Србије и околних земаља. У музичком делу програма наступиће Милутин Обрадовић, гитара и вокал.

Афористичар и председник жирија фестивала академик Павле Ковачевић, истакао је да особеност овог фестивала лежи у одабиру радова који поред критичког приступа имају духовни, племенит  и мудар однос према свету и животу.

previousnext