Вести

Други дан Фестивала

 

У уторак, 16. октобра 2018. године, другог дана позоришних свечаности „Фестивал победника фестивала”,  публика у Центру за културу и образовање Раковица гледала је представу „Мала мађарска порнографија” Новосадског позоришта /Újvidéki Színház, а у режији Никите Миливојевића.

„Мала мађарска порнографија“ рађена је по тексту прослављеног мађарског писца Петера Естерхазија. Интересовање за представу, која је премијерно играна 2017. године било је велико и сала у Раковици је била испуњена до последњег места. Слојевита Миливојевићева режија је произашла из три романа Естерхазија, у којима се говори о аристократској мађарској фамилији са његовим оцем као главним ликом.

Посетиоци позоришних свечаности у Раковици су показали велику позоришну зрелост, пажљиво испративши веома динамичне сцене које су све време биле праћене преводом, у јединој титлованој представи на „Фестивалу победника фестивала”.

По завршетку представе, у галерији Центра за културу и образовање Раковица са глумцима  је одржан  разговор о представи и то је пракса свих фестивалских вечери на позоришним свечаностима у Раковици.

Трећег дана Фестивала, у среду 17. октобра, очекује нас представа „Аника и њена времена“, рађена по мотивима приповетке Иве Андрића, а у режији Ане Ђорђевић и изведби ансамбла Српског народног позоришта из Новог Сада.