Blog

HomeМузички програмАудиција за инструменталисте и певаче солисте – будуће чланове националног ансамбла „Сунце Србије“

Аудиција за инструменталисте и певаче солисте – будуће чланове националног ансамбла „Сунце Србије“

Центар за културу и образовање Раковица је у децембру претходне године организовао традиционални музички фестивал „Први тон“. Основна идеја је окупљање и подстицање талентованих, младих певача на очување изворне песме које су се слушале на радио-таласима у давна времена, трагање за најстаријим песмама наших предака и подсећање на врхунске радијске певаче и инструменталисте који су путем радио таласа јачали дух, емоцију и љубав нашег народа.

Овим музичким фестивалом је започето окупљање најлепших радијских гласова Србије, као и инструменталиста, који интерпретирају изворну, народну песму, у један велики национални ансамбл „Сунце Србије“ који ће, по оформљењу, почети да гостује у сваком селу и граду Србије. На тај начин ширићемо исконски дух нашег народа, веру у српску традицију и културу.

АУДИЦИЈА ЗА ИНСТРУМЕНТАЛИСТЕ И ПЕВАЧЕ СОЛИСТЕ, КАО И ПЕВАЧКЕ ГРУПЕ – БУДУЋЕ ЧЛАНОВЕ НАЦИОНАЛНОГ АНСАМБЛА „СУНЦЕ СРБИЈЕ“ ОДРЖАЋЕ СЕ 18.-ОГ ФЕБРУАРА 2018.Г. ОД 12 ЧАСОВА У ПРОСТОРИЈАМА ЦЕНТРА ЗА КУЛТУРУ И ОБРАЗОВАЊЕ РАКОВИЦА (УЛ. МИШКА КРАЊЦА БР. 7, ТЕЛ. 069 709900, 011 3582493).

ОВИМ ПОВОДОМ, ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ И ОБРАЗОВАЊЕ РАКОВИЦА ПОЗИВА СВЕ ЗАИНТЕРЕСОВАНЕ НА АУДИЦИЈУ. ПОТРЕБНИ СУ НАМ:

ИНСТРУМЕНТАЛИСТИ – БУДУЋИ ЧЛАНОВИ ОМЛАДИНСКОГ НАРОДНОГ ОРКЕСТРА (ВИОЛИНА, ВИОЛА, ВИОЛОНЧЕЛО, ГИТАРА, БУБАЊ, КОНТРАБАС, ФЛАУТА, ФРУЛА, КЛАРИНЕТ), КОЈИ ИНТЕРПРЕТИРАЈУ НАРОДНЕ ПЕСМЕ ГРАДСКОГ ТИПА ЦАРЕВЧЕВЕ ЕПОХЕ (ИНСТРУМЕНТАЛИСТИМА РУКОВОДИ СЛАВКО ЦАЛЕ МИТРОВИЋ, ЧЛАН НАРОДНОГ ОРКЕСТРА РАДИО БЕОГРАДА);

ПЕВАЧИ СОЛИСТИ И ПЕВАЧКЕ ГРУПЕ – БУДУЋИ ЧЛАНОВИ НАЦИОНАЛНОГ АНСАМБЛА „СУНЦЕ СРБИЈЕ“, КОЈИ ИНТЕРПРЕТИРАЈУ НАРОДНЕ ПЕСМЕ ГРАДСКОГ ТИПА ЦАРЕВЧЕВЕ ЕПОХЕ (ПЕВАЧИМА РУКОВОДЕ ВЕСНА ДИМИЋ И БИЉАНА ПЕТКОВИЋ, СОЛИСТИ РАДИО БЕОГРАДА).

previousnext