Вести

Дечја представа за крај сезоне

У недељу 19. маја у 12 часова, дечја позориште Цврле ЦКО Раковица, затвара сезону 2018/2019. представом Здравкина лекција : учимо о саобраћају на забаван начин.

Представа је рађена по тексту Саре Радојковић у режији Александре Елчић Челановић.

„Здравкина лекција о саобраћају“ је драмски текст за децу едукативног карактера који се бави проблемом безбедности деце у саобраћају, правилима кретања пешака, коришћења градског превоза и слично.

Брат и сестра, дечак Лука и девојчица Маја, долазе у посету тајанственој и помало чудној тетки Здравки, која их замоли за једну услугу. Како то подразумева одлазак у други део града она их кратко упути у путању. Деца, несташна и често непажљива, упадају у низ ситуација и дилема, али их ипак превазилазе, јер су заправо под будним Здравкиним оком која их уз помоћ својих магијских вештина прати и надгледа. На крају Лука и Маја помогну тетки у борби против злих сила, а уз то и науче важну лекцију о саобраћајним правилима.

Ова едукативна представа на вешт и креативан начин подстиче децу да уче и памте саобраћајна правила кроз игру, решавајући неке занимљиве задатке.

Представа је намењена старијем школском узрасту, почев од 9 година.

Режија:  Александра Елчић Челановић
Костим: Јасмина Петровић
Сценографија: Маја Ђуричић
Музика: Никола НемешевићИграју:
Јелена Рахманинова
Магди Ел-Асраг
Ђорђе Николић / Предраг Грујић
Александар Којић