Вести

Викенд код „Цврлета“

Овог викенда нашу најмлађу публику, очекују две веома квалитетне представе:

У суботу 9. фебруара у 17 часова: „Легенда о храбрости“, у продукцији Чича Мичиног позоришта.

ЛЕГЕНДА О ХРАБРОСТИ

Викинзима је отета храброст
када дошао је незвани гост
Зато поглаварка Крунгла јури
јер кад се брани част – мора да се жури…
Хоћемо ли да скочимо на леђа лаког ветра
једно два три милиона метра
и вратимо се у прошлост две хиљаде година и више
да видимо шта нам прича пише…

„Легенда о Храбрости“ је мјузикл са елементима акробације. У себичној и несебичној потери протагониста и антагониста за оним за чиме жуде обрађена је идеја морала и правих вредности. Необична љубавна прича употпуњује поруку представе.
Концепт представе је заснован на класичном дечијем театру. Костими су ближи реалним и историјским него фиктивним. Сценографски концепт је дечија игра, сваки простор се одређује другачијим слагањем коцки, различито дизајнираних страна.
У ПРЕДСТАВИ ИГРАЈУ: Ваја Дујовић, Анђела Јовановић, Иван Михаиловић, Стеван Пијале, Стојан Ђорђевић, Драгана Дабовић, Матеја Поповић, Богдан Богдановић.

 

У недељу 10. фебруара у 12 часова: „Црвенкапа“, у продукцији Позоришта Maximus Art.

ТЕКСТ И РЕЖИЈА : ЖЕЉКО АЛЕКСИЋ

…Била једном једна девојчица која је носила црвену капу… „ Прича о вуку и Црвенкапи “ је луткарска представа која на посебан и духовит начин приказује познату причу о девојчици и њеним авантурама. Лутке и маске које играју у представи су ведрог и симпатичног изгледа и причају забавну и занимљиву причу без било каквих страшним тренутака. Малишани кроз нашу представу уче о основним појмовима позоришта и рада са луткама, о глумцима и ликовима које они тумаче, о сцени и сценографији, о заплету и веселом расплету.Као што свака комедија почиње комичном ситуацијом,тако су се ликови наше представе Мајстор Рајко и Спремачица Мара, нашли усред представе која само што није почела. Како ће да „ поправе „ и „ почисте „ бајку остаје вам да сазнате…

КОРЕОГРАФИЈА : АНА АЛЕКСИЋ
ЛУТКЕ И СЦЕНОГРАФИЈА: НЕБОЈША ЈОКОВИЋ
СОНГОВИ : ЛИЛИХИП ЛИЛИХОП

 

Представе су за узраст од 2 – 8 година.