Вести

HomeКњижевни програмДани духовностиТрећи дан свечаности „Пут духовности“ 17. септембар 2017.

Трећи дан свечаности „Пут духовности“ 17. септембар 2017.

Трећег дана свечаности након свете литургије коју су служили протојереј Невенко Сукур и јереј Александар Милутиновић, а која je почела у 8 часова и 30 минута у Храму Светог Владике Николаја у Реснику, одржало се причешће деце.

To су ученици основних школа које се налазе на територији општине Раковица која су организовано дошла са својим вероучитељима. После причешћа, у Порти овог Храма је отворена Ликовна колонија. Замисао је да се радови сликара са овогодишње и прошлогодишње Ликовне колоније окупе на добротворној аукцији коју ће Центар за културу и образовање организовати у наредном периоду. Жеља је да се цео приход са те аукције донира за наставак изградње Храма Светог Владике Николаја у Реснику.

Од 10 часова и 30 минута се у порти Храма Светог Владике Николаја у Реснику наставило Духовно радовање. Овај део програма је у потпуности био посвећен деци, која су се окупила са својим вероучитељима и родитељима, а састојао се од креативних радионица, израда цртежа и предмета инспирисаних православљем и храмом и спортских игара на отвореном које су биле прилагођене узрасту деце и простору на коме се изводе.

Још фотографија погледајте кликом на линк:

https://www.facebook.com/pg/kulturni.rakovica/photos/?tab=album&album_id=1988860724682470