Blog

Премијера дечје представе Хари Потерић

У суботу 29. маја у 17:00 часова, на дечјој сцени Центра за културу и образовање Раковица, биће одиграна претпремијера дечје представе Хари потерић.

Ово је заправо верзија Хари Потера, прилагођена позоришним капацитетима, односно могућностима да се чаролија и магија, пренесу на даске које живот значе. Динамични текст, нуди пуно духовитих реплика, које добијају пуни сјај када их изговоре овако колоритни ликови. Елем, увод комада почиње, када нарцисоидни принц, услед своје размажености, и неприпремљености да наследи очев престо, жели да од свог краљевства направи ’’играоницу’’, у којој ће му сви повлађивати, и покушавати да му разбију досаду. Све озбиљне чиновнике, претвара у дворске луде, а међу њима предњачи Потерић.

Поред пуно порука и поука, комад даје могућност за веселу и духовиту поставку. Представа је у жанровском смислу замишљена као музичко-сценски спектакл, са магијом, а намењена је пре свега деци, али и родитељима којима није тешко признати, да још увек уживају у чаролијама позоришта за децу.

Представа је намењена узрасту од 5 до 12 година.

Представа траје око 45 минута.

 

Цена карте је 300 динара, а свака трећа купљена карта кошта 150 динара.

previousnext