Blog

Отворена веза – скоро па превише

Италијански институт за културу у Београду у сарадњи са Народним позориштем у Београду представља омаж Дарију Фоу – драматургу, глумцу, редитељу, писцу и добитнику Нобелове награде за књижевност, који је преминуо 13. октобра ове године. У оквиру овог омажа и у сећање на Франку Раме, његову супругу, позоришну глумицу и драматурга, биће изведен комад “Отворена веза – скоро па превише!”.

Премијера је заказана за суботу, 17. децембра у Народном позоришту у Београду, на сцени “Раша Плаовић”, у 20:30х.

„Отворена веза – скоро па превише!” је један од најпознатијих текстова дуа Фо-Раме са више од 700 верзија у различитим земљама, за 33 године, којим још једном успевају да на маестралан начин „засмеју терајући на размишљање“. Реч је о изненађујућој, изузетно забавној и више него актуелној трагикомедији из 1983. године која говори о нагону за неверством код парова. У средишту приче је женско виђење и фигура жене. Представу је режирао Ђанлука Барбадори, педагог, професионални глумац и редитељ са великим међународним искуством. Као редитељ, од 1994. године до данас Барбадори је режирао преко 100 представа са професионалним глумцима, младим глумцима, студентима глуме, младима и адолесцентима, чак и у маргиналним и тешким ситуацијама, у бројним земљама. Као предавач, започео је свој истраживачки и образовни рад ’90-их година, кроз реализацију двојезичних позоришних радионица, стажирања и интензивне позоришне курсеве на италијанском, португалском, шпанском и енглеском језику, у различитим градовима и на фестивалима.

Играју Маја Шуша и Александар Јовановић.

Цена карте је 400 динара.

Информације и резервације: 3582 493.

“Belgrade Theatre Lab” је пројекат који је настао из радионице за глумце у Београду, вођене од стране Ђанлуке Барбародија у новембру 2015. године. Већина учесника желела је да и даље ради на методи коју Барбадори развија (заснованој на физичкој меморији и физичким акцијама, која је последица његовог шестогодишњег рада са позориштем ЦСРТ из Понтедере и “Радним центром Јежија Гротовског и Томаса Ричардса” у краћем периоду), тако да су одлучили да наставе са процесом и тренинзима у Београду, скоро сваког месеца. Тренутно, “Belgrade Theatre Lab” је стално место проба, истраживања/проучавања и методолошког развоја за глумце и плесаче.
Група, иако има своје јако референтно језгро, отворена је за све уметнике заинтересоване да учествују у раду и да се упознају са процесом и методологијом коју развијамо.

previousnext