Вести

ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ „ПУТ ДУХОВНОСТИ“

Драги посетиоци,

Са великим задовољством вас позивамо на отварање изложбе „Пут духовности“ уметника Мирјане Новковић и Слободана Николића, која ће се одржати у Галерији Центра за културу и образовање Раковица. Ова изложба представља јединствену прилику да се дубље зарони у свет духовности кроз уметничке радове који ће вас инспирисати и подстаћи на размишљање.

Отварање изложбе је у уторак 19. септембра од 19 часова, а изложба ће бити доступна до 1. октобра од 08 до 20 часова, пружајући вам довољно времена да истражите и доживите различите аспекте духовности кроз очи талентованих уметника.

Отварање изложбе ће се одржати у присуству уметника који су стварали ова дела, пружајући вам прилику да разговарате с њима и сазнате више о њиховим инспирацијама и процесу стварања.

Придружите нам се на овом путовању кроз духовност и уметност на отварању изложбе „Пут духовности“ у Центру за културу и образовање Раковица, 19. септембра од 19 часова.
Очекујемо вас да заједно прошетамо стазом дубоког духовног искуства.

 

Мирјана Новковиh
Рођена је 1986. године у Новом Саду. Дипломирала је 2010. године, сликарство, на Академији уметности у Новом Саду. Иконопис је похађала као изборни предмет на истој Академији код професора Видоја Туцовића. Излагала на многим колективним изложбама и учествовала на разним ликовним манифестацијама и ликовним колонијама у земљи. Бавила се волонтерским радом на ликовним радионицама у Великој Хочи, Косово и Метохија, при организацији „Пријатељи манастира Дечани“. Ради као ликовни предавач у школи сликања „4Art“ у Новом Саду. Живи и ствара у селу Руменка код Новог Сада.

Слободан Николиh
Рођен у Пећи 1937. године. Интересовање за ликовну уметност показује још од раних дана свог детињства. По доласку у Беоrрад, 60-их година, уписује сликарску школу у Шуматовачкој, у класи академског сликара Зорана Петровића и историчара уметности Косте Богдановића. Радни век проводи у КСР-у при Југословенској железници што му омогућава да обиђе Европу, многе музеје и упозна се са радовима великих уметника, који су на њега оставили снажан утисак и дали му посебну сатисфакцију да се бави сликарством. Своје радове је представио на три самосталне изложбе у Београду и на једној међународној, на којој је добио прву награду публике. Након пензионисања постаје члан ликовног клуба „Ђуро Салај“.