Вести

Отварање изложбе “Изван додира“ уметнице Жељане Стојановић

Драги наши позивамо вас да 28.01.2022. у 19 часова присуствујете отварању изложбе “Изван додира“ уметнице Жељане Стојановић, академске сликарке у галерији Центра за културу и образовање Раковица, УЛАЗ ЈЕ БЕСПЛАТАН!
Жељана у својим радовима представља моменте у нашој физичкој стварности који у извесном смислу представљају покушај достизања друге стварности. Ово су моменти када смо физички присутни али у стању измењене свести. Клубови у овом случају представљају места за бег од стварности али и места у којима смо потпуно присутни и препуштени физичким надражајима.
Представљене сцене настале су као белешке ноћног живота и одраз потпуне слободе или потпуне утегнутости, одраз и критика друштва у којем живимо и чији смо део и ми сами. Платна одликују простори квалитативних разлика, боја и жестина “чисте“ боје.
Радове карактерише интензиван визуелни надражај који је постигнут комплексним компоновањем елемената истакнутих експресивним колоритом. Синтетички колорит ствара атмосферу вештачке средине који управо указује на моменат ван додира и недостижност ових виртуелних и стварних простора.