Blog

ОДРЖАНА ТРИБИНА „ЛЕЧЕЊЕ ДУШЕ У ПРАВОСЛАВНОЈ ЦРКВИ“ – ПРЕДАВАЊЕ ЈЕРОМОНАХА РАФАИЛА БОЉЕВИЋА

Вечерас се у Центру за културу и образовање Раковица окупило скоро 1000 душа на предавању јеромонаха Рафаила Бољевића. Очигледно је да је ово предавање изазвало велику пажњу и интерес у заједници, вечерас су сви путеви водили у Раковицу…у наш Центар! То је заиста велики успех и показатељ колико су људи жељни духовности, вере и правих вредности!

 

Јеромонах Рафаило Бољевић, игуман манастира Подмаине, или Подострога, како га такође називају, који се налази у Будви, на узвишењу изнад Будванског поља. Отац Рафаило многима је познат по својој духовности и беседама. Сваке недеље у вечерњим сатима у манастиру Подмаине отац Рафаило одржава духовне вечери и предавања која и путем интернета прати на десетине хиљада верника.

Отац Рафаило (световно име Михаило), рођен је 3. септембра 1975. године, у Подгорици. Замонашен је 27. августа 2006. када је добио монашко име Рафаило. Звањем игумана одликовао га је митрополит црногорско-приморски Амфилохије Радовић. Поред манастира Подмаине, духовно руководи братства и сестринства још неколико манастира.

previousnext