Blog

Одржан завршни квиз знања на тему „700 година Грачанице и 100 година од обнове Српске патријаршије“

У Центру за културу и образовање Раковица, данас је одржан завршни квиз знања у оквиру традиционалне маифестације „ПУТ  ДУХОВНОСТИ“, на тему „700 година Грачанице и 100 година од обнове Српске патријаршије“.
Квизу су претходиле вршњачке радионице на којима су ученици 6. разреда раковичких основних школа стекли основна знања о манастиру Грачаница и Српској Патријаршији. Снаге је одмерило седам основних школа, а најбоље знање показала је
?ОШ „Иво Андрић“ освојивши 1. место.
?Другопласирана је ОШ „Никола Тесла“, а
?треће пласирана је ОШ „Бранко Ћопић“.
Тачност одговора контролисао је трочлани жири у саставу, ђакон Александар Аздејковић, председник жирија, проф. Бојана Стевановић, директорка СМШ „Радоје Дакић“ и Сретен Петковић, вероучитељ СМШ „Радоје Дакић“.
Све школе су показале изузетно интересовање и знање за теме овогодишње манифестације, а учесници радионица и квиза су добили похвалнице и пригодне поклоне.
Ученици ОШ „Иво Андрић“, Вања Филиповић и Страхиња Бајкић, победници квиза, као награду су добили ваучере за излет у манастир Тумане и Голубачки град за две особе, које им је уручила директока Центра за културу и образовање Раковица, професорка Маријана Битулија.
Кроз квиз су их водиле ауторке и модераторке радионица и квиза, учитељице Данијела Оцокољић и Јелена Луцић из раковичке Основне школе „Никола Тесла“.
Излет за победнике квиза, директоре и вероучитеље основних школа Раковице, запослене у Центру за културу и образовање Раковица, жири и ауторе квиза биће организован крајем месеца септембра у зависности од временских прилика.
previousnext