Blog

КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ И ТРИБИНА – „У ЗАГРЉАЈУ ПРИНЦА ТАМЕ“ – СИМОНИДА МИЛОЈКОВИЋ

 

Како изгледа када младо биће западне у канџе секте и постоји ли излаз, открива нам Симонида Милојковић у новом роману „У загрљају принца таме“.

У понедељак, 13. маја у Галерији Центра за културу и образовање Раковица, одржаће се трибина-књижевно вече, с почетком у 19 часова.

На трибини, биће највише речи о њеном последњем роману „У загрљају принца таме“, као и о ауторкином ангажовању у удружењу „ЗИД“ које се бави извлачењем младих из секти и њиховом рехабилитацијом.
Роман Симониде Милојковић „У загрљају принца таме“ уводи нас у мрак сатанистичке секте међу београдским средњошколцима, за који Симонида каже да је базиран на истинитим причама.
Роман фокус ставља на секте, које су, како каже ауторка, присутније него икада у нашем друштву. Неке је препознала иза трагедија за које је чула у свом окружењу, а прича доноси и детаље случајева с којима се сусрела волонтирајући у организацији која помаже младим жртвама сатанистичких секти.
„Чини шта хоћеш и нека ти то буде једини закон“ – Симонида сматра да је тај цитат Алистера Кроулија главни адут у врбовању тинејџера.

На трибини, биће речи и о томе како изгледају црне мисе, какве задатке добијају чланови, а причу о секташењу прошириће и на врачаре, њу ејџ гуруе, лајфкоучеве, па и неке познате личности.

 

Улаз је слободан!

previousnext