Вести

HomeМузички програмКласична музикаКлавирски реситал: солистички концерт Иване Ћојбашић

Клавирски реситал: солистички концерт Иване Ћојбашић

У четвртак 29. јуна  у Центру за културу и образовање Раковица одржава се солистички концерт Иване Ћојбашић, клавир.

Клавирски рецитал, којим завршавамо сезону класичне музике из циклуса „Четири годишња доба у Раковици“, почиње у 20 часова.

Улаз је слободан. Добро дошли!

ПРОГРАМ

Ich ruf zu dir, Herr Jesu Christ BWV 639

J. S. Bach (1685-1759) / F. Busoni  (1866-1924)

Sonata u As-duru Hob.XVI/46 br.31

F. J. Haydn (1732-1809)

 I   Allegro moderato

     II  Adagio

III  Finale: Presto

Dumka Op.59

P. I. Tchaikovsky (1840-1893)

Three Preludes

G. Gershwin (1898-1937)

I           Allegro ben ritmato e deciso

II          Andante con moto e poco rubato

III         Allegro ben ritmato e deciso

 

БИОГРАФИЈА

Ивана Цојбашић је наступала као солиста на реситалима, са оркестрима и у камерним ансамблима у Европи, САД-у и Мексику. Београдске Вечерње Новости пишу о њеном “…моћном извођењу, које је импресионирало у свим аспектима и захтевима… задивљујуће моћно и узбудљиво садржајно.”

Др. Цојбашић је добитница прве награде на првом годишњем Међународном такмичењу пијаниста “Фредерицк Цхопин” у Риму (Италија). Диплому основних студија и магистеријума стекла је на Факултету музичке уметности у Београду у класи професора Мирјане Вукдраговић. Докторирала је у области Клавирског извођаштва на Универзитету северног Тексаса у САД-у, где је сарађивала са професором Владимиром Виардом. Усавршавала се на Конзерваторијуму “Луиги Цхерубини” у Фиренци у Италији, где је стекла Диплому цум лауде у класи професора Луције Пасаље, као и на Музичкој академији “Франз Лисзт” у Будимпешти, Мађарској у класи професора Едит Хамбалко.

Предавала је клавир на Факултету музичке уметности у Београду, на Университy оф Нортх Теџас у САД-у, на Меса Стате Университy у Колораду, Боњлинг Греен Стате Университy у Охају, Гонзага Университy анд Еастерн Њасхингтон Университy у држави Вашингтон. Од 2011. године, Др. Цојбашић предаје клавир на Њхитњортх Университy у граду Спокане-у у држави Вашингтон. Такође развија и своју приватну школу клавира у истом граду. Сарађује са Спокане Сyмпхонy Орцхестра и са Спокане Сyмпхонy Цхорал, наступа као солиста и са камерним ансамблима. Њени студенти су добитници награда на такмичењима и фестивалима у САД-у.