Blog

Изложба Матије Рајковића

У Галерији Центар, ЦКО Раковица, у четвртак 7. фебруара са пoчетком у 18 часова, биће отворена изложба графика Матије Рајковића.

На поставци ће бити приказано двадесетак дигиталних графика, из циклуса којим се уметник бави у последње четири године. У питању су, по његовим речима, дигиталне графике, блиске енформелу по осећању ликовне материје, које представљају огледало времена и друштва у којима су настајала.

 

Биографија уметника

Рођен 1980. у Београду. Дипломирао на сликарском одсеку Академије уметности у Новом Саду 2003. у класи професора Јована Ракиџића. Постдипломске студије завршио на истом одсеку Факултета ликовних уметности у Београду 2009. у класи професора Чедомира Васића. Члан је УЛУС–а од 2005. и УЛУК-Крушевац од 2011. (један је од оснивача).

Излаже од 1999. до сад 29 пута самостално и 116 пута групно. Учесник 35 ликовних колонија у земљи и иностранству. Објављује приказе ликовних дешавaња у часописима – Ликовни живот, Град и Синтезе. Избор из библографије, радио и телевизијских интервјуа садржи више од 250 јединица. Професионално је ангажован као председник уметничког савета УЛУК-а од 2011. и Галерије КЦК у Крушевцу од 2015. Предаје на Високој школи струковних студија за васпитаче у Крушевцу од 2010. Живи и ствара на релацији Крушевац – Београд.

previousnext