Blog

Изложба Јасмине Илић

У четвртак 6. јуна у 18 часова, биће отворена изложба радова академске уметнице Јасмине Илић.

Дело Јасмине Илић је романтична потрага за смислом бивствовања, фино ткање лирског субјекта. Развијањем стваралачког израза кроз покрет и боју, гради систем отворен за интерпретацију. Свака слика нас позива да се наднесемо над суштином. Њени радови одишу покретом и светлошћу који извиру из истог средишта, заокружујући поставку у једну хомогену и квалитетну целину, интимне посвете и снажне визије.

Јасмина Илић (1965) је прву годину студија сликарства завршила 2000. године на Ликовној академији у Фиренци у класи проф. Адриана Бимбиа. Исте године је прешла у Рим где је наставила студије на римској Ликовној академији у класи проф. Итала Палумба Шелце. Од 2000. до 2003. године радила је у експeрименталном тиму проф. Лауре Салви у Лабораторији папира при Академији на истраживању техника ручне израде папира и стварању архиве за будуће генерације студената. Била је стипендиста Републике Италије. Дипломирала је сликарство 2003. године, као најбољи студент у класи проф. Андрее Вола.

Током свог уметничког рада, успешно је радила са особама са посебним потребама.

Учествовала је на изложбама у Србији, Швајцарској, Италији , Румунији, Грчкој, САД-у, Великој Британији. Добитница је неколико награда.

Члан је УЛУС-а и у статусу је самосталног уметника.

Живи и ствара на Липару крај Јагодине.

 

 

 

previousnext