Blog

Информације са родитељског састанка

Данас је одржан родитељски састанак поводом покретања бесплатних садржаја у Центру за културу и образовање Раковица: школе за припрему мале матуре, школу за припрему из математике за упис на факултете, као и креативне радионице и психолошка саветовалишта.
Присутнима се, испред Центра за културу и образовање Раковица обратила директорка, госпођа Маријана Бутулија.
 
Састанку су присуствовали и председник Градске општине Раковица господин Владан Коцић, као и представници општине Раковица. Угостили смо и уважене госте: људе успешне у свом послу, који су најбољи пример важности праве и правовремене професионалне оријентације и одабира школе. То су: професор Рударско геолошког факултета Драгоман Рабреновић, примаријус доктор Горан Васић и Наташa Николић општинска и градска одборницa.

На крају су се у име предавача, присутнима обратили госпођа Наташа Симић, психолог и господин Витомир Радосављевић, професор математике.

 

На бесплатне садржаје Центра за културу и образовање Раковица пријавило се  око 200 деце.

Припремна настава за полагање мале матуре, из српског језика и из математике одржаваће се од  2. фебруара до 2. јуна, сваке суботе и недеље, од 12 до 19.30 часова, у учионицама на спрату Центра.

Сви полазници су подељени у осам група. Спискове смо поставили у галерији Центра и објавили на нашем сајту и друштвеним мрежама.

Иницијални тест за сваку групу за припрему испита за малу матуру ће се одржати у суботу 2. фебруара и у недељу 3. фебруара. Резултате иницијалног теста ће полазници сазнати на следећем часу.

Веома је важно да деца на иницијални тест понесу читко попуњену и потписану сагласност, као и своју ђачку књижицу.

Сагласност и Правилник о понашању су неопходни да би се целокупан процес образовних и других садржаја у Центру одвијао на највишем могућем професионалном нивоу.

Деца ће у Центру за културу и образовање Раковица боравити укупно 3,5 сата, на часовима из српског и математике. Један двочас траје сат и по. Зграда Центра је обезбеђена и под видео надзором.

Током наставе организоваће се периодично и тест евалуације знања, у који ће родитељи имати увид.

 

На припремну наставу за упис на факултете се пријавило 20 полазника. Уводни час припреме за упис на факултете ће се одржати у недељу 3. фебруара у 19.30 часова, у учионици број 2, на спрату Центра када ће се полазници договорити са својим предавачима о даљем раду. Часови ће се одржавати недељом од 8,30 – 12 часова, за две групе будућих студената.

Поред припремне наставе за полагање мале матуре и упис на факултете, Центар за културу и образовање Раковица је организовао и бесплатне психолошке радионице.

Укупно ће се одржати 6 интерних и 6 екстерних психолошких радионица, Екстерне промо психолошке радионице ће се одржати у марту, у основним школама Раковице. Током априла ће се одржавати психолошке радионице у Центру за културу и образовање Раковица.

Током зимског распуста у фебруару, организовали смо две бесплатне креативне радионице: ликовну радионицу чије су модераторке с дугогодишњим педагошким искуством: Нада Милосављевић и Биљана Мајсторовић, и креативну радионицу за израду накита модераторке Јелене Тодоровић. На креативне радионице се пријавило 30 деце.

Радионица за израду накита ће се одржавати сваке суботе од 10-12 часова, док ће се ликовне радионице одржавати сваке недеље у фебруару, у периоду од 10-12 часова. Обе радионице су смештене у банкет сали Центра, поред галерије.

Хвала свима који су присуствовали састанку.
previousnext