Blog

Дечја представа „Бабароге не постоје“

Драги Цврлани, у недељу 28. октобра у редовном термину од 12 часова, можете премијерно погледати изузетну представу „Бабароге не постоје“.
Цена карте је 300 динара.

Испирација представи БАБАРОГЕ НЕ ПОСТОЈЕ је чудесни свет из старословенске митологије. Док на сцени оживљавамо виле, патуљке, вештице других народа, заборављамо предивни митолошки свет нашег народа, важан за очување националног памћења чији су наставиоци наша деца.
Сиже:
Несташна Весна и узорни Милош, њен брат, враћајући се из школе, пролазе поред парка и расправљају зашто треба учити и бити вредан. Весна не прихвата чињеницу да свако лоше понашање доноси последице. Неочекивано, парк се претвара у столетну шуму у којој обитавају Старословенска митолошка бића: вештица Морана, Змија, Лесник, Вук Рзав, Световид, Ластавица и наравно Бабарога. Кроз низ авантура и уз помоћ вука Рзава, Весна спасава брата Милоша из канџи Бабароге учећи лекцију о животу да човек мора преузети одговорност за своје понашање. Представа је заснована на Старословенском веровању у вечну борбу између зиме и пролећа тако да победа Весне на крају означава долазак пролећа.

Поред поуке о људским вредностима као што су: несебичност, храброст и одговорност, најмлађи гледаоци ће научити и о Старословенском веровању и митолошким бићима, недовољно искоришћеном бајковитом свету из српске баштине који заслужује нашу пуну пажњу.

У представи играју:
Јелена Ковач Кркић/Ђурђа Павловић
Владимир Тешовић
Јадранка Нанић Јовановић

Композитор:
Иван Радосављевић

Аутор:
Јадранка Нанић Јовановић

previousnext