Рок хор

О НАМА

RocHoir је настао из потребе да се данашњем детету предшколског и школског узраста пружи могућност избора. Дакле, наш циљ је избор, а наша мисија и друштвена одговорност је да тај избор учинимо могућим. Ми смо неопходан одговор данашњем друштву у којем преовлађује искривљена слика музичких, моралних и социјалних вредности.

Назив RocHoir проистекао је из игре енглеских речи ROCK & CHOIR (рок музика и хор). Спајањем ова два вида музичког изражавања обједињујемо различите музичке и културолошке вредности, у циљу промовисања рок културе која је заснована на филозофији бунта и критичког мишљења. Певање јесте основа нашег РОК ХОРА, али бавимо се и едукацијом нових генерација о популарној светској култури кроз бројне радионице и друге едукативне аудио-визуелне садржаје.

ДИРИГЕНТ ХОРА

Joвана Обрадовић рођена је 1979. године у Београду, где је 2004. године и дипломирала на Факултету музичке уметности, одсек Општа музичка педагогија. Исте године запошљава се као наставник музичке културе у Основној школи „Иво Андрић“.
У наредних тринаест година са својим ученицима осваја преко 80 награда на општинском, градском и републичком нивоу, у области солистичког, камерног и хорског певања – на такмичењима Златна сирена, Демус, Републичка смотра хорова. Освојена су махом прва места и специјалне награде. Њени ученици показују запажене резултате и на Републичком фестивалу дечјег музичког стваралаштва Федемус – деца композитори, па од септембра 2007. године постаје члан селекционе комисије овог фестивала при Дечјем културном центру Београда.
Од 2009. године Јована поред композитора и солиста припрема и чланове свог школског хора који певају пратеће вокале у студију, у оквиру фестивала Федемус – за музичке компилације које је издао ПГП-РТС.
У периоду 2012 – 2017. године ангажована је као помоћник диригента у београдском дечјем хору Хориславци, који је од 2008. године дечји хор Опере Народног позоришта у Београду.
Са својим школским хором више пута је наступала у телевизијским и радио-емисијама, новогодишњим програмима, републичким и међународним фестивалима, међунардним конгресима, значајним скуповима (јубилеј Олимпијског комитета и јубилеј Позоришта „Бошко Буха“) и музичким спотовима српских афирмисаних панк и поп бендова.
Почев од 2010. године, Јована је сарадник Издавачке куће Клет – као рецензент за пет уџбеника за музичку културу (од 4. до 8. разреда), као аутор методичких приручника за наставнике (за музичку културу за старије разреде) и као аутор и реализатор презентација уџбеничких комплета за музичку културу.
2017. године оснива Рок хор који већ у току прве године постојања остварује запажене наступе на великим рок фестивалима – БЛОКСТОК у Новом Саду и међународни BORDER ROCK фестивал у Кладову, као и сарадњу са сарајевским рок бендом КОМУНА у нумери „Фараони“.
Један је од коаутора пројекта Genius Rock који је 2018. године званично одобрен и подржан од стране Министарства омладине и спорта, а који има за циљ промоцију рокенрол културе и коришћење модерних технологија у сврху ваннаставне едукације деце школског узраста.
Мото којим се Јована руководи је – Ако умеш да сањаш о нечему, можеш то и да оствариш!

Контакт:

info@rochoir.com

+381 65 32 90 365

 

ПОЧЕТНА