Vesti

XI pozorišne svečanosti Festival pobednika festivala

Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica ove godine, po jedanaesti put, organizuje Pozorišne svečanosti FESTIVAL POBEDNIKA FESTIVALA. Festival  se održava u periodu od 15.-20.10.2018.godine.

Ideja vodilja Festivala  je da se na jednom mestu, jednom godišnje,  vide najbolje pozorišne predstave nastale tokom prethodne sezone u Srbiji.  Publika će moći da vidi, šest večeri u kontinuitetu,  ono što je najbolje u pozorišnom životu Srbije. Ovako koncipiran pozorišni festival je ne samo kulturni događaj za Rakovicu, već i za grad Beograd.  Ujedno je i najbolji mogući način  promocije programa decentralizacije kulture, izmeštanjem događaja vrhunskih kulturnih vrednosti u sredine van najstrožijeg centra Beograda.

Tokom šest festivalskih dana, biće prikazano osam predstava profesionalnih pozorišnih ansambala Srbije.

Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica organizuje XI pozorišne svečanosti Festival pobednika festivala. Festival je takmičarskog karaktera, a publika će imati priliku da vidi najbolje predstave profesionalnih pozorišta Srbije, koje su u prethodnoj godini osvojile neku od nagrada na pozorišnim festivalima. Od 15. do 20. oktobra 2018. godine. Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica ugostiće šest profesionalnih pozorišnih ansambala iz cele Srbije, u takmičarskom programu, kao i dve predstave koje će gostovati u okviru svečanog otvaranja i zatvaranja Festivala.

Stručni žiri Festivala: Ljiljana Stjepanović, dramska umetnica, predsednik; Tanja Peternek, dramaturg, član; Jelena Bogavac, reditelj, član.

Selektor Festivala je prof. dr. Milovan Zdravković.

Zaštitno lice Festivala je Nenad Stojmenović, dramski umetnik.