Rok hor

O NAMA

RocHoir je nastao iz potrebe da se današnjem detetu predškolskog i školskog uzrasta pruži mogućnost izbora. Dakle, naš cilj je izbor, a naša misija i društvena odgovornost je da taj izbor učinimo mogućim. Mi smo neophodan odgovor današnjem društvu u kojem preovlađuje iskrivljena slika muzičkih, moralnih i socijalnih vrednosti.

Naziv RocHoir proistekao je iz igre engleskih reči ROCK & CHOIR (rok muzika i hor). Spajanjem ova dva vida muzičkog izražavanja objedinjujemo različite muzičke i kulturološke vrednosti, u cilju promovisanja rok kulture koja je zasnovana na filozofiji bunta i kritičkog mišljenja. Pevanje jeste osnova našeg ROK HORA, ali bavimo se i edukacijom novih generacija o popularnoj svetskoj kulturi kroz brojne radionice i druge edukativne audio-vizuelne sadržaje.

DIRIGENT HORA

Jovana Obradović rođena je 1979. godine u Beogradu, gde je 2004. godine i diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti, odsek Opšta muzička pedagogija. Iste godine zapošljava se kao nastavnik muzičke kulture u Osnovnoj školi „Ivo Andrić“.
U narednih trinaest godina sa svojim učenicima osvaja preko 80 nagrada na opštinskom, gradskom i republičkom nivou, u oblasti solističkog, kamernog i horskog pevanja – na takmičenjima Zlatna sirena, Demus, Republička smotra horova. Osvojena su mahom prva mesta i specijalne nagrade. Njeni učenici pokazuju zapažene rezultate i na Republičkom festivalu dečjeg muzičkog stvaralaštva Fedemus – deca kompozitori, pa od septembra 2007. godine postaje član selekcione komisije ovog festivala pri Dečjem kulturnom centru Beograda.
Od 2009. godine Jovana pored kompozitora i solista priprema i članove svog školskog hora koji pevaju prateće vokale u studiju, u okviru festivala Fedemus – za muzičke kompilacije koje je izdao PGP-RTS.
U periodu 2012 – 2017. godine angažovana je kao pomoćnik dirigenta u beogradskom dečjem horu Horislavci, koji je od 2008. godine dečji hor Opere Narodnog pozorišta u Beogradu.
Sa svojim školskim horom više puta je nastupala u televizijskim i radio-emisijama, novogodišnjim programima, republičkim i međunarodnim festivalima, međunardnim kongresima, značajnim skupovima (jubilej Olimpijskog komiteta i jubilej Pozorišta „Boško Buha“) i muzičkim spotovima srpskih afirmisanih pank i pop bendova.
Počev od 2010. godine, Jovana je saradnik Izdavačke kuće Klet – kao recenzent za pet udžbenika za muzičku kulturu (od 4. do 8. razreda), kao autor metodičkih priručnika za nastavnike (za muzičku kulturu za starije razrede) i kao autor i realizator prezentacija udžbeničkih kompleta za muzičku kulturu.
2017. godine osniva Rok hor koji već u toku prve godine postojanja ostvaruje zapažene nastupe na velikim rok festivalima – BLOKSTOK u Novom Sadu i međunarodni BORDER ROCK festival u Kladovu, kao i saradnju sa sarajevskim rok bendom KOMUNA u numeri „Faraoni“.
Jedan je od koautora projekta Genius Rock koji je 2018. godine zvanično odobren i podržan od strane Ministarstva omladine i sporta, a koji ima za cilj promociju rokenrol kulture i korišćenje modernih tehnologija u svrhu vannastavne edukacije dece školskog uzrasta.
Moto kojim se Jovana rukovodi je – Ako umeš da sanjaš o nečemu, možeš to i da ostvariš!

Kontakt:

info@rochoir.com

+381 65 32 90 365

 

http://www.rochoir.com/