Vesti

Roditeljski sastanak za malu maturu

U Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica danas je održan roditeljski sastanak, koji Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica organizuje povodom besplatnih obrazovnih programa.
 
Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica na ovaj način je izašao u susret potrebama svojih sugrađana. Besplatne sadržaje različitog tipa smo organizovali i ranije, poštujući potrebe i molbe naših sugrađana. Prošle godine međutim, napravili smo ozbiljan iskorak u pravcu formiranja središta edukacije dece i mladih, kao i pomoći u oblasti profesionalne orijentacije. Odaziv građana je bio ogroman i zbog toga smo ove godine proširili kapacitete i organizovali duplo više grupa. Na obrazovne sadržaje se ove godine prijavilo preko 200 dece.
 
Prisutnim roditeljima se najpre obratila direktorka Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica, gospođa Marijana Butulija i zahvalila im se na poverenju koje ukazuju Centru i našim naporima da odgovorimo na sve potrebe sugrađana.
 
Potom se prisutnima obratio i predsednik Gradske opštine Rakovica, gospodin Vladan Kocić, koji je pre svega iskazao zadovoljstvo zbog uspešnih programa pripremne nastave, poželevši puno sreće svim polaznicima. Gradska opština Rakovica je ove godine izašla u susret organizaciji besplatnih obrazovnih programa u Centru, ne samo u vidu finansijske podrške, nego je omogućila i profesionalni prostor za nastavu u svojim salama.
 
S ponosom možemo da kažemo da je uspeh naših prošlogodišnjih polaznika bio skoro 100%. O tome su svedočili i naši polaznici, koji su uspešno upisali željene škole i fakultete. Ispred srednjoškolaca su se prisutnima obratili Anđela Nešić, Tea Korelec, Milutin Stanković, Vuk Martinov i Maša Mojsilović. Podelili su svoje pozitivne utiske sa prošlogodišnje pripremne nastave. U istom pozitivnom tonu, prisutnima su se obratili i naši prošlogodišnji brucoši: Irena Pantelić, Ana Mišmaš, Vanja Vučković, Katarina Lalić i Vuk Marinković, koji su svi uspeli da uđu na budžet željenih fakulteta, a neki čak i na tri.
 
Na kraju se roditeljima obratila profesorka srpskog jezika i književnosti, gospođa Jasmina Senić, ispred predavača Centra.
 
Sve informacije o organizaciji i daljem toku nastave, roditelji polaznika koji su prošli u grupe, dobiće putem elektronske pošte.
 
Zahvaljujemo se svima.