Вести

Најава пете вечери Фестивала: „Тенор на зајам“, НП Сомбор

У суботу 15.октобра, пете фестивалске вечери, која је уједно и последња у такмичарском делу Фестивала, на сцени Центра за културу и образовање Раковица, гостоваће Народно позориште из Сомбора с представом „Тенор на зајам“, Кена Лудвига у режији Оливере Ђорђевић.
 
На 48. Фестивалу Дана комедије у Јагодини, марта 2019.
награду за најбољу сценографију је добила Диана Радосављевић Миловић. А на истом фестивалу су награде за најбоље младе глумце добили су Даница Грубачки и Александар Ристоски за улоге Меги и Макса.
Реч редитељке:
„Комедија чини да људи бар на неко време у потпуности забораве на свакодневне проблеме. Комедија уједињује групу, можда неспојивих, људи у једној од најплеменитијих емоција – радости. Комедија пружа публици осећај да су са глумцима на истом месту, а њен смех и одобравање води и диктира даљи ритам представе. Комедија пружа глумцима осећај испуњености и уживања у несебичном давању себе. Комедија, боље од било које рекламе, доводи публику у позориште.
Кен Лудвиг, мајстор комедије, написао је овај класични водвиљ са неизбежном гомилом врата и заплетом који укључује замену идентитета. Међутим, он је успео да у овом свом, најизвођенијем, комаду учини и више од тога. Успео је да напише топлу људску причу о пријатељству које се може родити и у најнеобичнијим околностима. Причу о потреби да се постигне више, да се превазиђу сопствене границе. Причу о томе да су лекције и учитељи свуда око нас, само их морамо препознати. Причу о томе да се и најлуђи снови остварују, ако само довољно јако верујемо у њих.
Ову оперску бајку о великим и малим херојима, смештену у оперски миље, посвећујем успомени на великог музичара, чика Зокија Раковића, који није успео да погледа ниједну моју представу, али сигурна сам да сада, негде одозго, гледа.“
 
У представи играју: Давид Тасић Даф, Нинослав Ђорђевић, Александар Ристоски, Милијана Макевић, Биљана Кескеновић, Вања Ненадић, Даница Грубачки и Немања Бакић.
 
Представа почиње у 20 часова. Карата још има у продаји, по цени од 500 динара.