Vesti

HomeKnjiževni programDani duhovnostiManifestacija Put duhovnosti 2018.

Manifestacija Put duhovnosti 2018.

U Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica će se u periodu od 18. do 21. septembra održati tradicionalna manifestacija Put duhovnosti.

Svečano otvaranje je zakazano za 18. septembar u 18 časova. U okviru programa otvaranja će nastupiti: Srpski pravoslavni pojci, Milinko Ivanović Crni i škola frule Svetu Vladika Nikolaj Velimirović iz Kragujevca, pevačko društvo Prelo i Čalgije.

U sredu 19. septembra u toku prepodneva biće organizovane obrazovne radionice za učenike osnovnih škola sa teritorije Rakovice, na temu lika i dela Vladike Nikolaja Velimirovića.

U galeriji Centra će biti organizovana likovna radionica savremenog ikonopisa u periodu od 10-12 časova, radionicu vodi likovni pedagog Jelena Rajić.

U 19 časova u sali Centra biće održan prvi Sabor duhovne muzike, na kome će nastupiti: crkveni hor Oplenac, hor gimnazije Vuk Karadžić iz Loznice, hor Sv. Trijerarha iz Alibunara, crkveni hor Vidik s Vidikovca i hor srednje muzičke škole Davorin Jenko.

U četvrtak 20. septembra u 19,30 časova, u galeriji Centra, biće održana premijera dokumentarnog filma đakona Aleksandra Azdejkovića, Golgota rakovičke parohije.

U petak 21. septembra, biće proglašeni pobednici konkursa Sabora duhovne poezije na svečanoj akademiji koja će biti održana u 11 časova. Potom će učesnici imati priliku da učestvuju i na pratećim događajima koje organizuje Književno društvo Rakovica.