Vesti

HomeMuzički programHumanitarni koncert za pomoć Sigurnoj kući u Rakovici

Humanitarni koncert za pomoć Sigurnoj kući u Rakovici

U susret obeležavanju slave „Sveti Kirilo i Metodije“, Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica organizuje HUMANITARNI KONCERT ZA POMOĆ SIGURNOJ KUĆI U RAKOVICI, u sredu, 23. maja u 20 časova.

U velikoj sali Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica nastupa Omladinski orkestar pod upravom Slavka Mitrovića Caleta, Škola narodnog pevanja – radijska i vokalna stilizacija Vesna Dimić i Biljana Petković, Pevačko društvo „Prelo“ i kulturno – umetnička društva Rakovice: KUD „Dimitrije Koturović“, KUD „Mladost Avala“, KUD „Branko Marković“, KUD „Lazar Hrebeljanović“.

Koncert je humanitarnog karaktera i sva prikupljena sredstva biće Sigurnoj kući za pomoć ženama i deci, žrtvama porodičnog nasilja.

Sigurna kuća u Rakovici obezbeđuje sigurnost, bezbedan i besplatan smeštaj i hranu, psihosocijalnu podršku i pravnu pomoć.

Pozivamo vas da kupovinom ulaznice podržite našu humanitarnu akciju i jedan od izazova pred kojim se nalazi sistem zaštite žena od nasilja. Cilj je uspostavljanje održivog mehanizama za ekonomsko osnaživanje žena koje su preživele nasilje kako bi bile u mogućnosti da obezbede svoju ekonomsku nezavisnost i umanje verovatnoću povratka u nasilno okruženje.

Ulaznice po ceni od 300 dinara mogu se kupiti u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica svakog dana od 09 do 19 časova.