Galerija

Galeriju Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica nakon renoviranja krajem 2014. godine, čine dva prostorna segmenta, odvojena zidom. Mali salon u predvorju Centra ima dva izložbena zida, ukupne dužine 7m. Glavni prostor galerije čini četiri zida, ukupne dužine oko 15m.

Prostor glavne galerije je zahvalan za održavanje predavanja, radionica, seminara i sl. uz obavezno poštovanje prostora u kome se izlažu umetnička dela i čuvanje izloženih eksponata.

Galerija je opremljena šinskim sistemom za kačenje i svim potrebnim rekvizitima za postavljanje izložbi. Galerija poseduje pleksiglase (100×70cm), drvene postamente bele boje (100x40x40cm), male štafelaje, dvostrane velike izložbene štafelaje i četiri velika profesionalna štafelaja.

Specifičnost Galerije čini i plafon sačinjen od ogledala, koji reflektuje svetlost i odraz izloženih radova i time doprinosi atraktivnosti prostora.

Za svaku izložbu organizujemo kačenje i postavku. Tim Galerije umetnicima obezbeđuje pripremu za štampu pratećeg materijala (pozivnice, plakati i katalozi), stručni tekst za katalog i uvodnu reč na otvaranju, kao i organizaciju koktela tokom otvaranja izložbe. Na kraju izložbe, umetnicima dostavljamo CD sa fotografijama postavke, otvaranja, pripremom za štampu, kao i svim materijalom vezanim za otvaranje izložbe i postavku.