Vesti

Vikend kod Cvrleta

U subotu i nedelju nastavljamo sa divnim pozorišnim avanturama u društvu trupe maksimu s Art na naših dragih Cvrlana.

U subotu u 17 časova biće prikazana predstava „Princeza i dva ljuta gusara“

Ova duhovita pozorišna predstava približava deci svet mašte i razvija njihovu kreativnost. Princeza Cveta, njen otac kapetan Levoruki i princ dalekog kraljevstva Džek zaploviće svetom u potrazi za blagom.

Predstava je osmišljena tako da deca pored dobre zabave nešto i nauče. U tome će im pomoći naši junaci kroz niz urnebesnih i smešnih situacija.
Razmažena princeza traži svoje davno izgubljeno nasledstvo kako bi se udala za princa u koga je zaljubljena od malena.
U potrazi joj pomaže njen otac i novi član posade koji se slučajno nasukao na njihov brod. Da sve bude zanimljivije i on traži svoju ljubav, baš kao i princeza. Naše junake očekuje uzbudljiva pustolovina koja priliči pravim gusarima.

Za uzrast od 4-12 godina (i starije  naravno).

U nedelju u 12 časova biće prikazana predstava „Crvenkapa“

…Bila jednom jedna devojčica koja je nosila crvenu kapu… „ Priča o vuku i Crvenkapi “ je lutkarska predstava koja na poseban i duhovit način prikazuje poznatu priču o devojčici i njenim avanturama. Lutke i maske koje igraju u predstavi su vedrog i simpatičnog izgleda i pričaju zabavnu i zanimljivu priču bez bilo kakvih strašnim trenutaka. Mališani kroz našu predstavu uče o osnovnim pojmovima pozorišta i rada sa lutkama, o glumcima i likovima koje oni tumače, o sceni i scenografiji, o zapletu i veselom raspletu.Kao što svaka komedija počinje komičnom situacijom,tako su se likovi naše predstave Majstor Rajko i Spremačica Mara, našli usred predstave koja samo što nije počela. Kako će da „ poprave „ i „ počiste „ bajku ostaje vam da saznate…

Za uzrast od 2-8 godina (i starije  naravno).